Ban Ki-mun'un Vatikan ve İtalya Temasları - Son Dakika
Güncel

Ban Ki-mun'un Vatikan ve İtalya Temasları

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ve İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü.

28.04.2015 17:15

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ve İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü.

Temasları kapsamında iki gündür İtalya'da bulunan Ban, bu sabah Vatikan'da Bilimler Akademisinde "Dünya ve insanlık onurunu korumak. İklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınmanın ahlaki boyutu" konulu konferansa katıldı.

Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, BM Genel Sekreteri Ban'ın, konferans öncesi Papa Franciscus ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, Ban'ın Papa'nın 25 Eylül'de BM Genel Kurulu'na hitap edecek olmasından dolayı duyduğu minnettarlığı dile getirdiğini söyledi.

Lombardi, Papa Franciscus-Ban görüşmesinde ikilinin, iklim değişikliği, göçmenlerin durumu ve dünyanın çeşitli yerlerinde insanlığı etkileyen çatışmalar gibi dramatik durumları ele aldıklarını belirtti.

Vatikan'daki toplantıda BM Genel Sekreteri'nin, toplantıya katılan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile de kısa süre Akdeniz'de son yaşanan göçmen trajedisi üzerine konuştuğu kaydedildi.

BM Genel Sekreteri Ban, temasları kapsamında dün geldiği İtalya'da Başbakan Matteo Renzi ve AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile İtalyan devletine ait özel uçakla Sicilya açıklarında görev yapan İtalyan donanmasına ait San Giusto gemisine giderek, kaçak göçmenlerin sık kullandığı rota üzerinde yetkililerden bilgi almıştı.

Ban Ki-mun, buradaki gezisi ve incelemelerinin ardından Libya açıklarındaki trajedinin, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşananların en kötülerinden olduğunu belirtmiş ve göçmenleri taşıyan teknelerin hareketinden önce vurulması planının doğru yol olmadığını, siyasi çözüm sağlamak gerektiği üzerinde durmuştu.

İtalya temaslarını tamamlayan BM Genel Sekreteri, Roma'dan Paris'e gitti. Ban, yarın Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ban Ki-mun'un Vatikan ve İtalya Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement