Bandırma'da Ayçiçeği Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Bandırma'da Ayçiçeği Hasadı Başladı

Bandırma\'da Ayçiçeği Hasadı Başladı

2016 hasat sezonunun ilk ayçiçeği, Bandırma Ticaret Borsası’nın elektronik satış salonunda satıldı.

16.08.2016 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 hasat sezonunun ilk ayçiçeği, Bandırma Ticaret Borsası'nın elektronik satış salonunda satıldı.

Bandırma'da ayçiçeği hasadı başladı. İlk ürün ayçiçeğini Edincik Mahallesi'nden Halil Karaböcek adlı üretici getirdi. Yapılan ihale ile ürünün 50 kiloluk kısmını sembolik bedelle 13.50 liradan Sezgin Zahirecilik Ltd. Şti. adına Halit Sezgin aldı. Toplamda 2 ton olan ilk ürün ayçiçeğinin tamamı yapılan ihale sonunda bin 538 liradan yine Sezgin Zahirecilik Ltd.Şti. tarafından satın alındı.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin Borsa satış salonunda, sadece Bandırma çiftçilerinin ürünlerinin satılmadığına dikkati çekerek, "Yakın çevremizdeki şehirlerde üretim yapan çiftçilerinde ürünlerini satış salonumuza getirip satıyorlar. Burada değerlendiriyorlar. Ürünün Kalitesine göre fiyat oluşuyor. Bu nedenle üreticiler ürünlerine borsamıza getiriyorlar ve satışa arz ediyorlar. Doğal olarak üyelerimiz de standartlarına göre akredite laboratuvar tarafından kalitesi belirlenmiş analizi yapılmış ürünleri satın alma avantajına sahip oluyorlar. Ayrıca satış salonumuzun çiftçinin bir eğitim salonu haline geldiğini de söyleyebiliriz. Çevreden gelen üreticiler Bandırma çiftçisinin mallarının nasıl değerlendirildiğini satış salonumuzda yakından takip ediyorlar" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (Ç.K.S.) göre Bandırma Bölgesi'nde 2010 yılında 72 bin dönüm, 2011 yılında 77 bin 584 dönüm, 2012-2013 yıllarında 77 bin dönüm, 2014 yılında 58 bin, 2015 yılında 80 bin dönüm ve bu yılda 66 bin dönüm ayçiçeği ekimi yapıldığını bildirdi.

Sezgin, ayrıca geçtiğimiz 2015 yılında Ticaret Borsası satış salonlarında 2 bin 760 ton ayçiçeğinin satıldığını, bu yıl bu rakamın biraz daha fazla olacağını tahmin ediyoruz bilgisini verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırma'da Ayçiçeği Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement