Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin, Paris'teki Gıda Fuara Katıldı - Son Dakika
Yerel

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin, Paris'teki Gıda Fuara Katıldı

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve borsa üyeleri, Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen Paris Sial 2014 Gıda Fuarı'na katıldı.

27.10.2014 15:59

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve borsa üyeleri, Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen Paris Sial 2014 Gıda Fuarı'na katıldı.

Fuardaki izlenimlerini gazetecilerle paylaşan Sezgin, gıda üretimi konusunda yeni bilgiler elde ettiklerini belirtti.

Sezgin, 4 gün boyunca fuarı gezdiklerini dile getirerek, "Dünyadaki gıda üretiminde yaşanan gelişmeleri gördük. Buna paralel şekilde bizim de neler yapmamız gerektiği konusunda düşünceler edindik. Bu gibi organizasyonlar, fuarlar tabii ki çok yararlı olup, insanın ufkunu genişletiyor. Bundan önceki Köln Anuga Gıda Fuarı'na ülkemizden 169 firma katılmışken, Paris'teki bu fuara 269 firma ülkemizi temsil etti" dedi.

Türkiye'nin, Avrupa'nın tüm sektörlerindeki gelişmeleri örnek alması gerektiğine işaret eden Sezgin, "Ülke olarak katma değeri yüksek, güven veren, marka değeri bulunan ürünler üretip, bu fuarlar aracılığıyla kendimizi tanıtmalıyız. Ancak böylece hem daha çok ihracat ve daha çok istihdam yaratma olanağı buluruz, hem de ülkemizin refah düzeyini yükseltiriz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin, Paris'teki Gıda Fuara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement