Bank Asya, 281. Şubesini İstanbul Fikirtepe'de Açtı - Son Dakika
Güncel

Bank Asya, 281. Şubesini İstanbul Fikirtepe'de Açtı

Bank Asya, 281. Şubesini İstanbul Fikirtepe\'de Açtı

Şube ağını hız kesmeden genişleten Türkiye'nin lider katılım bankası Bank Asya, 281. şubesini İstanbul Fikirtepe'de açtı.

28.12.2013 11:35  Güncelleme: 11:32

Bank Asya, istikrarlı büyümesini aralıksız sürdürüyor. Şube sayısını günden güne artıran Bank Asya, 281'inci şubesini Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ali Tuğlu ve şube müdürlerinin katılımıyla İstanbul Fikirtepe'de hizmete açtı.

2013 yılı itibariyle biri yurt dışında olmak üzere 251 olan şube sayısına 30 yeni şube daha eklediklerine dikkat çeken Ali Tuğlu, 4.5 milyon müşterisi, 2 milyon kredi kartı ve 943 ATM'si ile Bank Asya'nın sektörün en büyük oyuncularından biri olduğunu söyledi.

Üretime doğrudan destek veren bir banka olduklarını vurgulayan Tuğlu, "Bank Asya'nın temel bir prensibi var. O da kendi değerlerimizle büyümek. Türkiye'nin her yerinde hizmet ağı olan bir bankayız. Şubelerimiz, müşterilerimizle yakın temas kurduğumuz mecralar. Biz, bir yandan teknolojiyi etkin kullanıp müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, diğer yandan şube ağımızı genişletiyoruz" diye konuştu.

EKONOMİYE 30 MİLYAR TL DESTEK SAĞLADI

2013 yılında Bank Asya'nın sağlıklı büyüme gerçekleştirdiğini ifade eden Tuğlu, "2013 yılı ilk 9 ayında aktiflerimiz 28,4 Milyar TL'ye, nakdi kredilerimiz 21,2 Milyar TL'ye ve toplanan fonlarımız 19,5 Milyar TL'ye ulaştı. Ekonomiye sağladığımız nakdi ve gayrinakdi kredi desteği 30 Milyar TL'ye, özkaynaklarımız 2,5 Milyar TL'ye yükseldi" diye konuştu.

2013 yılının ilk 9 ayında KOBİ kredilerinde yüzde 53 büyüme yakaladıklarını belirten Tuğlu," Bireysel kredilerde ise yüzde 42 oranında bir büyüme sergiledik. Büyümemizi tabana yaygın bir şekilde ve özellikle KOBİ'lere destek vererek gerçekleştirdik. KOBİ kredilerimizin toplam krediler içindeki payını yüzde 17'ler seviyesine yükselttik ve önümüzdeki dönemde de bu yönde bir büyüme sergilemeyi planlıyoruz. Bank Asya olarak Türkiye ekonomisinin temel aktörleri olan KOBİ'lere desteğimiz aratarak devam edecek" dedi.

ASYA EMEKLİLİK 7. SIRAYA YÜKSELDİ

Ali Tuğlu, Türkiye'nin ilk ve tek faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik 'in 1,5 yılda 140 bin katılımcının üzerine çıkarak 17 oyuncunun bulunduğu sektörde 7. sıraya yükseldiğini belirtti. Katılımcıların fon tutarının 165 milyon TL'ye ulaştığını ifade Eden Ali Tuğlu şöyle devam etti: "Katılımcılarımıza ait devlet katkısı fon tutarı ise 23 milyon TL'nin üzerine çıktı. Yılbaşından bugüne sektörde, katılımcı sayısındaki artışın yaklaşık yüzde 10'unu Asya Emeklilik katılımcıları oluşturmaktadır. Türkiye'nin ilk ve tek faizsiz bireysel emeklilik şirketi olarak, ülkemizde faiz hassasiyeti olan insanlarımızın da bireysel emeklilik sisteminin avantajlarından faydalanarak tasarruf yapmalarına imkân sağladığımızı ve böylece bu alanda önemli bir boşluğu doldurduğumuza inanıyoruz. Sukuk ve benzeri faizsiz enstrümanlar, katılım endeksi kriterlerine uygun hisse senetleri, katılım hesapları ve altın fonları gibi 'getirisi faiz olmayan' enstrümanlara yatırım yapıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bank Asya, 281. Şubesini İstanbul Fikirtepe'de Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement