Banka Memurunun Dikkati Sayesinde Dolandırıcılar Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Banka Memurunun Dikkati Sayesinde Dolandırıcılar Yakalandı

Banka Memurunun Dikkati Sayesinde Dolandırıcılar Yakalandı

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde yalnız yaşan 61 yaşındaki bir kadını telefonla arayıp, toplam 13 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile 160 Euro (5 bin 144 lira) parasını dolandıran, bir gün sonra da bankadan 20 bin lira kredi çektirmeye çalışan 2 kişi, banka görevlisinin dikkati sayesinde yakalandı.

30.06.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde yalnız yaşan 61 yaşındaki bir kadını telefonla arayıp, toplam 13 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile 160 Euro (5 bin 144 lira) parasını dolandıran, bir gün sonra da bankadan 20 bin lira kredi çektirmeye çalışan 2 kişi, banka görevlisinin dikkati sayesinde yakalandı.

Tire'de yalnız yaşayan 61 yaşındaki N.N.'yi telefonla arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp, "Torbalı'da yakalanan bomba yüklü araçtan sizin ve kardeşinizin kimlik bilgileri çıktı. Sizi bu durumdan kurtarmamız için bizimle işbirliği yapmanız gerekiyor" dedi. Paniğe kapılan N.N., telefondaki dolandırıcının bu isteğini kabul etti. N.N., telefondaki dolandırıcının isteği üzerine toplam 13 bin lira değerindeki 28 gramlık bir altın bilezik, altın takı seti, biri akik taşlı iki yüzük, altın ve zümrüt küpelerle toplam 160 Euro (5 bin 144 lira) parasını bir poşet içinde, Nazım Çulcu Parkı'na götürüp, buradaki bir ağacın dibindeki kırmızı çantaya koyup, uzaklaştı.

Bunları alan kişiler ertesi gün N.N.'yi tekrar arayıp, verdiğin miktar yeterli gelmediğini bankadan 20 bin lira kredi çekmesin gerektiğini söyledi. Kredi çekmek için bankaya giden N.N.'nin tedirgin tavırlarından şüphelenen banka görevlisi parayı ne amaçla çektiğini sordu. N.N.'nin yanıt vermemesini üzerine banka görevlisi, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine bankaya gelen polis, dolandırıldığını belirledikleri yaşlı kadınla işbirliğine gitti. Özel bir ekip oluşturan polis, bankadan çekilen paranın seri numaralarını aldıktan sonra N.N.'den telefonda anlaştıkları gibi dolandırıcıların istedikleri parka götürmesini istedi. Parkta önlem alan sivil polis ekipleri, N.N.'nin parktan uzaklaşmasının ardından paraları alan şüpheliler 32 yaşındaki C.D. ve 42 yaşındaki A.Ç.'yi otomobillerine bindiği sırada suçüstü yakaladı.

Dolandırıcılıktan sabıkalı oldukları belirtilen C.D. ve A.Ç., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. N.N.'nin dolandırıcılara kaptırdığı ziynet eşyaları ile 160 Euro'su ile bulunamadı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Banka Memurunun Dikkati Sayesinde Dolandırıcılar Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement