Anamur'da Baraj Mağdurları Evlerinin Kura Çekiminde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Anamur'da Baraj Mağdurları Evlerinin Kura Çekiminde Gerginlik

Anamur\'da Baraj Mağdurları Evlerinin Kura Çekiminde Gerginlik

Mersin Anamur'da yapımı tamamlanma aşamasına getirilen Alaköprü Barajının altında kalacak Akine Mahallesi sakinleri için yapılan evlerin kura çekiminde gerginlik yaşandı.

28.10.2014 17:51  Güncelleme: 18:46

Mersin'in Anamur İlçesi'nde yapımı tamamlanma aşamasına getirilen Alaköprü Barajı'nın altında kalacak Akine Mahallesi sakinleri için yapılan evlerin kura çekiminde gerginlik yaşandı. Yeni yapılan evlerin su dolu olduğunu ve kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten mahalle sakinlerinin tepkisi nedeniyle kura çekimi yapılamadı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri kura çekimi için Akine Mahallesi'ndeki köy konağında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Akine sakinleri, evlerinin tamamlanmamış olması, tarım arazilerinin belirlenmemesi ve kendilerine söz verilen ahırların yapılmamasını gerekçe göstererek kura çekimine karşı çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet Taş'a evlerini gezdiren mahalle sakinleri, hem istinat duvarlarının sağlam yapılmadığını hem de evlerin içinin su dolu olduğunu gösterdi. Bir evin içerisine giren mahalle sakinlerinden Devrim Tufan, evin su dolu halini göstermek isterken suyun içerisine düştü. Vatandaşlar ayrıca beton duvarları elleri ile sökünce Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Taş 'Haklısınız bunları telafi edeceğiz' dedi.

Mahalle sakinleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Harita Mühendisi İbrahim Doğan'a da 'Sen bize yalan söyledin' diyerek tepki gösterdi. Bir vatandaşın Doğan'ı itmek istemesi üzerine diğerleri engel oldu.

KURA İPTAL EDİLDİ

Kura için gelen Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ünver de mahalle sakinlerini ikna edebilmek için uzun süre konuştu. Ancak vatandaşlar, şartlarının yerine getirilmemesi durumunda kura çekimine katılmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine İbrahim Ünver, Genel Müdürü Kasım Kayıhan'ı arayarak durumu bildirdi, köylülerin şartlarını anlattı. Genel Müdür Kayıhan, kuranın çekilmesi talimatını verdi. Ancak vatandaşlar yanaşmayınca Muhtar Süleyman Duman, şartlarını oraya gelen yetkililere okudu.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı kura çekiminde yetkililer mahalle sakinlerini ikna edemeyince kura çekimi iptal edildi. Vatandaşlar, evlerinin iyileştirilmesini, tarım arazilerinin tahsis edilmesini ahırlarının yapılmasını isterken, baraj suları altında kalacak olan Ormancık ve Sarıağaç mahallelerinin kurasının çekilip çekilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur'da Baraj Mağdurları Evlerinin Kura Çekiminde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement