Barış Manço, Müzik Olarak Dünyaya Hitap Ediyor " - Son Dakika
Kültür Sanat

Barış Manço, Müzik Olarak Dünyaya Hitap Ediyor "

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, babasının müziğinin tüm dünyada ilgi gördüğünü belirterek, "Barış Manço, müzik olarak dünyaya hitap ediyor fakat Türkiye'ye daha fazla hitap ediyor.

16.09.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, babasının müziğinin tüm dünyada ilgi gördüğünü belirterek, "Barış Manço, müzik olarak dünyaya hitap ediyor fakat Türkiye'ye daha fazla hitap ediyor. Hepimizin ruhuna dokundu" dedi.

4. Uluslararası Klarnet Festivali'nin, yarın akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek "Ustaya Saygı" gecesinde, ünlü isimler, Barış Manço şarkılarını yorumlayacak.

Barış Manço'nun oğulları Doğukan ve Batıkan Manço, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, bu yıl festivalde ünlü sanatçının seçilmesinin doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Projeyi ilk duyduklarında çok heyecanlandıklarını kaydeden Doğukan Manço, "Bence çok doğru bir zamanda seçildi. Ülkemizdeki gündemden dolayı... Ne kadar barışa hasret olduğumuzu biliyoruz. Barışın altını çizen, güzel bir gece olduğunu düşünüyorum. Sanatçılar gerçekten yoğun ilgi gösteriyorlar. Konu Barış Manço olduğu zaman koşa koşa geliyorlar" dedi.

Doğukan Manço, babasının müziğinin sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da kullanıldığını vurgulayarak, "Barış Manço, müzik olarak dünyaya hitap ediyor fakat Türkiye'ye daha fazla hitap ediyor. Hepimizin ruhuna dokundu. Bir çok müzisyene ilham kaynağı olduğu için, sadece Türkiye'de değil, dünya çapında kendi müziğiyle beraber yaşamaya devam ediyor" diye konuştu.

Babasının, dil, din, ırk gibi ayrımlar olmaksızın herkese ulaşabildiğinin altını çizen Manço, "Sadece insanoğlu ile değil ki diğer canlılarla bile iletişimi olan biri. Vahşi bir maymunla mesela aynı sofrada kahvaltı yapıyor. Sırtındaki tarantula, yılan, timsah... Bu herhalde biraz Allah vergisi ve enerji meselesi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İkimiz de koyu müzik adamıyız"

Doğukan Manço, babasını kaybettiği yıl 17 yaşında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Babama yardımcı olacak yaşa gelmiştim. Tam böyle, burada düğümlenip kalıveriyor. Artık kamerasını taşıyorsun mesela. Onla beraber çalışacağım kafasına girmişim. Öyle bir dönemde hayatından koptuğu zaman, başlangıcın ortasında kalmış hissediyorsun. Eski görüntülere bakıyorum, beraber çekimlere gitmişiz. Elimde kamera, onların kamera arkası çekimlerini yapıyorum. İster istemez onlar geliyor aklıma."

Doğukan Manço, vefatından kısa bir süre önce babasından gitar dersleri aldığını söyleyerek, "Batı da ben de işin içinde doğmuşuz. Stüdyoda aletlerin içinde büyüdük. Bizim çocukluğumuz, bantları çekiştirip, plakları fırlatarak, stüdyo aletleriyle geçti. Batıkan'ın ciddi bir koleksiyonu, müzik arşivi var. Müzisyen demeyelim ama ikimiz de koyu müzik adamıyız" dedi.

Batıkan Manço: "Sinemadan daha çok, bir müzikal düşünüldü"

Sanatçının küçük oğlu Batıkan Manço ise babasıyla paylaştığı anılardan bahsederek, ünlü sanatçının, televizyon çekimleri olduğunda eve çok geç geldiğini bu nedenle en güzel ve en tatlı anıların tatil zamanlarına ait olduğunu söyledi.

Okulların tatiline göre babasının tatilini denk getirdiğini belirten Batıkan, "Ne zaman okullar tatile girse, o da o zamanı kendine tatil olarak alıyordu. Beraber tatil yapabiliyorduk" şeklinde konuştu.

Batıkan Manço, Barış Manço'yla ilgili senaryo çalışmaları ve yarışmalar yapıldığını aktararak şu bilgileri verdi:

"Bayağı yol katettik fakat daima bir şeyler oldu. ya o sıra gündem değişti gerçekleştiremedik veya teknik bir aksama oldu, gene olamadı ama bu bir proje olarak hala burada. Yani 'bu iş hiç olmaz, bundan vazgeçelim' gibi yaklaşımımız asla olmadı. Gerçi sinemadan daha çok, bir müzikal düşünüldü. Müzikalin daha anlamlı olabileceğini, hayatının müzikalle anlatılmasının, sinema filminden belki daha çok ilgi çekeceğini ve daha kalıcı olabileceğini düşündük."

Ustaya Saygı gecesinde, Manço'nun unutulmaz eserlerini Cansu, Doğukan Manço, Fettah Can, Gökhan Tepe, Hakan Aysev, Keremcem, Mine Mucur, Öykü Gürman, Yavuz Bingöl ve Zara, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı eşliğinde yorumlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Barış Manço, Müzik Olarak Dünyaya Hitap Ediyor ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement