'Barış' Temalı Resim Yarışması Afişine Milli Eğitimden Yasak - Son Dakika
Yerel

'Barış' Temalı Resim Yarışması Afişine Milli Eğitimden Yasak

\'Barış\' Temalı Resim Yarışması Afişine Milli Eğitimden Yasak

Eğitim Sen Batman Şubesi tarafından Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Muhammet Atılgan anısına yapılmak istenen resim yarışmasına yasaklandı.

26.11.2015 07:06

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Bu yarışma psikoloji bozar

10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara'da IŞİD'in canlı bombalı saldırısı neticesinde babasıyla beraber hayatını kaybeden Muhammed Veysel Atılgan'ın anısına Eğitim Sen Batman Şubesi tarafından yapılmak istenen resim yarışmasının afişi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 'çocukların psikolojini bozabilir' gerekçesiyle okullara asılması yasaklandı.

Karara tepki gösteren Eğitim Sen Şubesi, afiş ve yarışmanın çocuklara barışı anlatmak amacıyla ve hayatını kaybeden Muhammed Veysel Atılgan'ın anısını yaşatmak için yapılamak istendiğini belirtti.

Sendika yönetimi tarafından yapılan açıklamada "Bir eğitim sendikasının sanatsal bir dalda gerçekleştirmek istediği resim yarışması nasıl oluyor da çocukların psikolojisini bozar. Eğitimle hiçbir alakası olmayan birçok dernek ve vakfın okullarda cirit attığı bir dönemde sendikamıza karşı alınan bu tavır kabul edilemez buluyor ve bu durumu barışı istemeyenlerin bir tutumu olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Barış' Temalı Resim Yarışması Afişine Milli Eğitimden Yasak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement