Baro Başkanı Yeşiltepe'ye Verilen Hapis Cezası - Son Dakika
Yerel

Baro Başkanı Yeşiltepe'ye Verilen Hapis Cezası

Tunceli'de bir grup avukat, karara tepki gösterdi.

24.01.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de bir grup avukat, Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen avukatlar, buradan Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü.

Avukat Özden Eren Başkavak Gün, grup adına yaptığı açıklamada, "Evrensel hukuk ilkelerinin hakim olduğu demokratik bir devlette kesinlikle delil olarak kabul edilmesi mümkün olmayacak iddialarla baro başkanımıza hapis cezası verilmiştir" dedi.

"Karar yok hükmünde kabul edilmelidir" diyen Gün, "Tunceli Barosu olarak, başta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili tüm yerlerin yapmış olduğumuz başvuruları dikkate alarak bu karardan bir an önce dönüleceğini umut ediyorourz. Sürecin takipçisi olacağımızı, savunmayı her zaman savunmaya devam edeceğimizi ve adaletsizliğe teslim olmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylem, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde sonlandırıldı.

Yeşiltepe'ye yasa dışı Maoist Komünist Parti üyesi olduğu gerekçesiyle verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Baro Başkanı Yeşiltepe'ye Verilen Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement