Barroso'dan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e Telefon - Son Dakika
Güncel

Barroso'dan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e Telefon

Barroso\'dan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev\'e Telefon

Telefon görüşmesinde Kazakistan, Rusya ve Belarus'un oluşturduğu Avrasya Gümrük Birliği Troyka'sı ile Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun 26 Ağustos'ta Belarus'un başkenti Minsk'de yapacağı toplantı ele alındı AB Komisyonu Başkanı Barroso, Ukrayna krizinde çözüm amaçlayan söz konusu toplantı için Kazakistan'ın ortaya koyduğu inisiyatifi desteklediklerini açıklarken, Nazarbayev ile Barroso gerek olması halinde benzer bir toplantının Kazakistan'ın başkenti Astana'da da yapılması konusunda fikir birliğine vardı.

19.08.2014 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun Ukrayna'daki son gelişmeleri telefonda görüştüğü bildirildi.

Akorda basın servisinden yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesinde Kazakistan, Rusya ve Belarus'un oluşturduğu

Avrasya Gümrük Birliği Troyka'sı devlet başkanları ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun 26 Ağustos'ta Belarus'un başkenti Minsk'de yapacağı toplantı ele alındı.

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Ukrayna krizinde çözüm amaçlayan söz konusu toplantı için Kazakistan'ın ortaya koyduğu inisiyatifi desteklediklerini açıklarken, Nazarbayev ile Barroso gerek olması halinde benzer bir toplantının Kazakistan'ın başkenti Astana'da da yapılması konusunda fikir birliğine vardı.

AB tarafından gelen inisiyatifle gerçekleştiği bildirilen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile AB Komisyonu Başkanı Barroso'nun telefonda görüşmesinde Kazakistan-AB ilişkilerinin de kapsamlı şekilde tartışıldığı belirtildi.

Kazakistan'ın birinci ticari partneri AB ile ticaret hacmi 2013 yılı sonunda 53,4 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Ocak-Nisan 2014 arası ticaret hacmi 19 milyar dolara ulaşmıştı.

Kazakistan ile AB'nin ortalık ve iş birliği kapsamını genişletmek amacıyla yeni anlaşma imzalamak üzere yürüttüğü müzakerelerde Temmuz ayında nihai aşamaya gelinmişti.

1995 yılında imzalanan ve 1999 yılında yürürlüğe giren ortalık ve iş birliği anlaşmasının kapsamını genişleten ve mevcut belgeyi tadil eden yeni anlaşmayla ortaklaşa ticaret ve yatırımların geliştirilmesi öngörülüyor.

Rusya ve Belarus ile Mayıs ayında Astana'da imzaladığı anlaşmayla Avrasya Ekonomik Birliği'ine giren Kazakistan Avrupa Birliği ile Avrasya Ekonomik Birliği arasında serbest ticaret bölgesi oluşturulması fikrini destekliyor. - Astana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barroso'dan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e Telefon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement