Bartın Afad'dan Öğrencilere 'Doğal Afet' Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Bartın Afad'dan Öğrencilere 'Doğal Afet' Eğitimi

Bartın Afad\'dan Öğrencilere \'Doğal Afet\' Eğitimi

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Bartın AFAD) tarafından doğal afetlere karşı okullarda eğitim çalışmasına başlandı.

24.05.2016 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Bartın AFAD) tarafından doğal afetlere karşı okullarda eğitim çalışmasına başlandı.

Toplam 15 okulda yapılacak olan eğitimlerin birincisi Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Eğitimlerde sığınaklar, sığınma yerlerinde hareket tarzı, ikaz-alarm işaretlerinin anlamları konuları işlendi. AFAD İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumundan kaynaklanan jeo-stratejik önemi ve doğal afetler bakımından riskli bir bölgede yer alması nedeniyle, savaş, asimetrik tehdit, deprem ve yangın felaketi oluşturabilecek unsurların can ve mal kaybına yol açabileceği öngörülmektedir. Toplu yaşanılan kurum, okul, öğretmenevi, lokal gibi yerlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve öğrencilerimizde afet bilinci oluşturulması, panik ortamının azaltılması ancak eğitim ve tatbikatlarla mümkün olabilmektedir" denildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın Afad'dan Öğrencilere 'Doğal Afet' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement