Bartın'da Balıkçı Teknesinin Alabora Olması - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Balıkçı Teknesinin Alabora Olması

Bartın'da balıkçı teknesinin alabora olması sonucu yüzerek çıktıkları kayalıklarda mahsur kalan 2 kişi, Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

16.11.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da balıkçı teknesinin alabora olması sonucu yüzerek çıktıkları kayalıklarda mahsur kalan 2 kişi, Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

Güzelcehisar köyünde balık avlamak için dün denize açılan 3 kişinin bulunduğu teknenin, dalgaların etkisiyle kayalara çarparak alabora olması üzerine yüzerek kıyıya ulaşan Kadir Güner (52) ve Selçuk Özkök'ün (42) kurtarılması için Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerince sabahın ilk ışıklarıyla çalışma başlatıldı.

Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı 2 sahil güvenlik botu ve bir dalış timi ile kıyıya ulaşan ekipler, Güner ve Özkök ile olayda hayatını kaybeden Mustafa Kuloğlu'nun cesedini bota alarak Bartın Limanındaki Deniz Komutanlığına getirdi.

Buradan ambulansla Bartın Devlet Hastanesine getirilen Güner ve Özkök tedavi altına alınırken, Kuloğlu'nun cenazesi aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Hastanede tedavisi devam eden Özkök, gazetecilere yaptığı açıklamada, zargana tutmak için tekneleriyle kayalık bölgeye geldiklerini, burada dalga nedeniyle teknenin yan yatması sonucu denize düştüklerini söyledi.

Denizde elbiselerini çıkartarak kendilerini kurtarmaya çalıştıklarını ifade eden Özkök, "Yüzerek kıyıya çıktık ancak Mustafa arkadaşımız boğuldu. Arkadaşımızın cenazesi de bizim yanımızdaydı. Amasra sahil güvenlik ekipleri kıyafet ve yiyecek getirdiler, orada ateş yaktılar. Onların sayesinde geceyi sıkıntısız geçirdik. Sabahın ilk ışıklarıyla da bizi kurtarmaya geldiler" dedi.

Bartın'da dün dalga nedeniyle kayalara çarpan balıkçı teknesinin alabora olması sonucu, tekneden düşen Mustafa Kuloğlu (60) hayatını kaybetmişti. Yüzerek kayaların arasındaki kumsallık alana çıkmayı başaran Güner ve Özkök, arkadaşlarının cesedini kayalıkların kenarındaki sudan kıyıya çıkarmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın'da Balıkçı Teknesinin Alabora Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement