Bartın'da Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı

Bartın\'da Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın fiziksel aktiviteyi artırmak için ortaklaşa başlattığı çocuk ve gençlere ücretsiz bisiklet dağıtımlarına Bartın’da devam edildi.

21.05.2016 18:05

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın fiziksel aktiviteyi artırmak için ortaklaşa başlattığı çocuk ve gençlere ücretsiz bisiklet dağıtımlarına Bartın'da devam edildi. Bu kapsamda son olarak Bartın'da 310 lise öğrencisine, düzenlenen törenle bisiklet dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, "Düzenli beslenme ve fiziksel aktivitenin düzenli olarak yapılması ve tüm zararlı alışkanlıklardan toplumu uzak tutmak amacıyla bir proje yürütülmekte. Bu kapsamda da bisikletler dağıtılmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimize 360 bisiklet dağıtılmış, lise öğrencilerimize de 310 bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Burada temel felsefe fiziksel aktivitenin artırılması ve ülkemizin geleceği olan gençlerin daha sağlıklı ve daha bilinçli olarak yetiştirilmesine yönelik çalışmadır. Bunları düzenli olarak yürütebilirsek gençlerimizi sağlıklı olarak kalmalarını sağlayacağız" dedi.

Koç, "Bu sayede daha müreffeh bir hale geleceğiz. Şu bir gerçek k, her ne kadar hastane ve sağlık kuruluşlarını yapsak da toplumu tehdit eden sağlık sorunları bizim için önem arz ediyor. Bu kapsamda fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaşma konusunda çalışmalar yapmaktayız. Bu aktivitelerden bir tanesi de burada yaptığımız bisiklet dağıtımıdır. Bu sürece katılımınız nedeniyle gençlerimize ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Umarım daha sağlıklı bir toplumda yaşarız. Bu sürece destek veren kurumlarımız var. Bu kurumlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu kurumlarımızla güzel örnekler sunuyoruz. Bu sayede bisiklet kullanımının arttığını görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Bakanlığımız bu konuda da önemli çalışma yapıyor. Şu an belediyelerin 1 metre yaptığı bisiklet yolu için bir adet bisiklet hediye edilecek. Ben bu nedenle bu çalışmalarda yerel yönetimlerde de destekler bekliyoruz" diye konuştu.

Törene katılan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da yaptığı konuşmada, "Bugün sağlık bakanlığının önemli bir çalışması hayata geçiyor. İnşallah gençlerimiz böyle aktivitelerle saha sağlıklı olacaklar. Bu projenin yürütülmesinde emeği olan kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra protokol üyeleri 310 öğrenciye törenle bisikletlerini dağıttı. Son olarak kent merkezinde bisiklet turu düzenlendi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement