Bartın'daki Sel - Son Dakika
Güncel

Bartın'daki Sel

Bartın\'daki Sel

Bartın Valisi Nusret Dirim, sel nedeniyle otobüste mahsur kalan ve kurtarılan kişilerden yaklaşık bir kilometre ileride cenaze taşıyan bir başka araç olduğu bilgisi geldiğini belirterek, "Kurtarılmayı bekleyen bir araç varmış.

13.08.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Valisi Nusret Dirim, sel nedeniyle otobüste mahsur kalan ve kurtarılan kişilerden yaklaşık bir kilometre ileride cenaze taşıyan bir başka araç olduğu bilgisi geldiğini belirterek, "Kurtarılmayı bekleyen bir araç varmış. Ekiplerimiz bu aracı kurtarmaya yönelik yoğunlaşıyorlar. Helikopter de geldi, onun da desteğiyle el birliğiyle hava kararmadan bu tahliyeyi de yapmaya çalışacağız." dedi.

Dirim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın'ın dün geceden bu yana çok ciddi bir yağış aldığını söyledi.

Metrekareye yaklaşık 74 kilogram yağış düştüğünü ifade eden Dirim, şunları kaydetti:

"Tabii ki özellikle sahil kesimini etkileyen çok ciddi bir yağış bölgemiz için. Amasra ve Kurucaşile sahil bölgelerinde daha çok etkili oldu. Bu bölgede mahsur kalan otobüs ve küçük araçlar da vardı. Şu an itibarıyla bütün yolculara sağ salim ulaşıldı hepsi sağlıklı bir şekilde alındı. Amasra'ya intikalleri sağlandı. Orada biraz dinlenecekler. Sağlık kontrolleri olacak, ondan sonra gidecekleri yerlere nakilleri sağlanacak. Otobüste 47 kişi, kendi araçlarında bekleyenler de var toplam 54 kişi kurtarıldı."

Vali Dirim, otobüsün bulunduğu alandan yaklaşık bir kilometre ileride cenaze taşıyan araçtan bilgi geldiğini belirterek, "Kurtarılmayı bekleyen bir araç varmış. Ekiplerimiz bu aracı kurtarmaya yönelik yoğunlaşıyorlar. Helikopter de geldi, onun da desteğiyle el birliğiyle hava kararmadan bu tahliyeyi de yapmaya çalışacağız. Bu bölgelerde göçükler var, su olan bölgeler var,suyun altında da göçükler var. Yoluna araç devam edemiyor. Ekiplerimiz oraya ulaşabilecek vaziyette." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'daki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement