Bartın'ın Yeni Valisi Göreve Başadı - Son Dakika
Yerel

Bartın'ın Yeni Valisi Göreve Başadı

Bartın\'ın Yeni Valisi Göreve Başadı

Bartın’ın yeni Valisi Nusret Dirim, görevine başladı.

13.06.2016 13:20

Bartın'ın yeni Valisi Nusret Dirim, görevine başladı.

İçişleri Bakanlığının kararnamesi ile Keçiören Kaymakamlığı'ndan Bartın Valiliği görevine atanan Nusret Dirim için Bartın Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi. Törende, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, ilçe kaymakamları, Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri hazır bulundu.

Vali Dirim karşılamanın ardından Valilik 12 Divan toplantı salonunda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Vali Dirim, "Öncelikle beni bu göreve layık gören devlet büyüklerimize, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve İç İşleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah onları mahcup etmeyeceğiz. Kamu görevi, vatandaşa hizmet odaklı yürümesi gereken, bir görev. Görevi yaparken, temel insani ilkelerden hiçbir zaman ayrılmayacağımızı önemle vurgulamak istiyorum. Adaletli bir şekilde kamu görevimizi yapacağız. İnsana saygıdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Hesap verebilir olacağız. Biz yaptık, insanlar ne diyecek gibi bir yaklaşımımız olmayacak. Her zaman vatandaşlarımıza tüm kamu görevlileri olarak hesap verebilir olmak zorundayız. Modern kamu yönetiminin en temel şartlarından birisi tabii ki hesap verebilirliktir. Kullandığımız kaynaklar milletimizin kaynakları. Milletimiz tabi ki hesap sorma hakkına sahip. Hesap sorulduğunda da bizler buna şeffaf bir şekilde cevap verebilmeliyiz. Vatandaşlarımızın memnuniyetini kamu kurum ve kuruluşlarında üst düzeyde gerçekleştirmek için çalışacağız. Biz çalışıyoruz, şu kadar güzel hizmet üretiyoruz, yeterince başarılıyız gibi bir gerekçe, bizi hiçbir zaman engellememeli. Daha ötesi olduğunu düşünmeliyiz. Çünkü mükemmelliğinde, başarmanın da sonu yoktur. Daha iyisini yapmak için elbirliği ile çalışmamız gerekiyor" dedi.

Birlik ve beraberliğe büyük önem vereceklerini ifade eden Dirim, "Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde, her zaman güçlü bir işbirliğinin gerekliliğine inanıyorum. Hem siyasi partilerimize, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla çok güçlü bir işbirliği içinde hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü kalkınma ve gelişme sadece kamu görevlilerinin başaracağı bir durum değil. Hep beraber hareket edersek, hep beraber çalışır, gücümüzü birleştirirsek çok daha kısa süre içerisinde, çok daha güzel işler yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Vali Dirim, ayrıca görev süresi boyunca eğitimi birinci öncelikleri yapacaklarını ifade etti. Dirim, "Ben görev yapacağım süre içerisinde her zaman eğitimi çok önemseyeceğim. Gitmediğim okul, girmediğim sınıf kalmayacaktır. En küçük anaokulundaki sınıflarda bile eğitim nasıl, sorun ve sıkıntılar var mı yerinde göreceğiz. Bartın'ın eğitimde başarılı olduğunu biliyoruz. Bunu daha iletiye taşımamız lazım. Bir çocuğumuz kötü alışkanlık edinmesin, bir çocuğumuz bilgisiz, cahil kalmasın diye el birliği içe çabalayacağız" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'ın Yeni Valisi Göreve Başadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement