Bartın Kozcağız Barajı'nda Kamulaştırma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Bartın Kozcağız Barajı'nda Kamulaştırma Eylemi

Bartın Kozcağız Barajı\'nda Kamulaştırma Eylemi

Kozcağız Barajı'nda kamulaştırma eylemi BARTIN'ın Kozcağız Beldesi'ndeki Kozcağız Deresi üzerinde, taşkın koruma, sulama ve içme suyu temin etmek amacıyla yapılan Kozcağız Barajı için yapılacak kamulaştırma ile ilgili bilgi verilmediğini belirten köylüler eylem yaptı.

17.01.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozcağız Barajı'nda kamulaştırma eylemi

BARTIN'ın Kozcağız Beldesi'ndeki Kozcağız Deresi üzerinde, taşkın koruma, sulama ve içme suyu temin etmek amacıyla yapılan Kozcağız Barajı için yapılacak kamulaştırma ile ilgili bilgi verilmediğini belirten köylüler eylem yaptı. Köylüler, baraj inşaatına yürüyerek çalışmaları durdurdu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kastamonu 23'üncü Bölge Müdürlüğü'nce 1 yıl önce ihalesi yapılarak inşaatına başlanan Kozcağız Barajı'nın yakınındaki Şarköy Köyü sakinleri, okul bahçesinde toplandı. Hazine arazisinde devam eden inşaatın yakında kendilerine ait tarım arazilerine taşacağını belirten köylüler, kamulaştırma ile ilgili kendilerine bilgi verilmediği gerekçesiyle baraj inşaatına kadar yaklaşık 5 kilometre yürüdü.

Yaklaşık 300 kişi, baraj tüneline girmek istedi. Ancak tünel önünde güvenlik önlemi alan jandarma buna izin vermedi. Köylülerin tepkisi üzerine tüneldeki işçiler çalışmayı durdurarak dışarıya çıktı. Köylüler, baraj inşaatı ile köy mezarlığının da sular altında kalacağını ileri sürerek yanlarında getirdikleri boş tabutu tünelin önüne koydu. Tünelin önünü kapatan köylüler, DSİ Kastamonu 23'üncü Bölge Müdürü'nün gelmesini istedi. Ancak Bölge Müdürü gelmedi.

Köy Muhtarı Rafet Keskin, baraj inşaatıyla ilgili kamulaştırmanın ne zaman yapılacağı konusunda kendilerini bilgi verilmediği belirterek, şöyle dedi: "Biz bu çalışmada yer alan içme ve sulama suyu projesinin çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü bu proje ile köyde 150 hanenin yanı sıra 3 bin 500 dönümlük arazi de elimizden çıkacak. Köylülerimizin kendilerin bir çivi çakacak yerleri kalmayacak. Üstelik şu anda proje nedeniyle mevcut evlerimize kat çıkamıyor ya da yenisini yapamıyoruz. Bu nedenle suyun üzerinde bulunan tarım arazilerinin tarım arazisi vasfından çıkarılması ve imara açılmasını talep ediyoruz. Burada inşaattan etkilenecek tarım arazileri ve yerleşim yerlerinin istimlaklarının bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Bölge Müdürü gelene kadar eylemimizi sürdüreceğiz."

Köylüler, baraj inşaatı alanında beklemeye devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın Kozcağız Barajı'nda Kamulaştırma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement