Bartın Plajlarında 441 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi, 10 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

Bartın Plajlarında 441 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi, 10 Kişi Öldü

Bartın Plajlarında 441 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi, 10 Kişi Öldü

Bartın'da, yaz sezonunun başladığı 1 Temmuz'dan itibaren sahillerde 441 kişi boğulma tehlikesi geçirirken, 10 kişi öldü.

27.08.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da, yaz sezonunun başladığı 1 Temmuz'dan itibaren sahillerde 441 kişi boğulma tehlikesi geçirirken, 10 kişi öldü.

Kentte, 70 kilometrelik sahilde bulunan plajlar serinlemek için denize girmek isteyen vatandaşların uğrak yeri oldu. Bu yıl boğulma olaylarının sıklıkla yaşandığı Güzelcehisar, Çakraz, Mugada, Hatipler, Büyükkızılkum sahillerinde görevlendirilmek üzere 2 bot, 2 jet ski ve kurtarma amaçlı ekipmanlar alınarak hizmete girerken, Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler ile İl Özel İdaresi'ne ait 12 cankurtaran ise gün boyu plajlarda nöbet tutuyor. Özellikle geçen pazartesi günü baba-oğulun boğularak hayatını kaybettiği Mugada da cankurtaranlar, gün boyu hem karadan hem denizden sahili dikkatlice takip ederken, vatandaşlar ise olası tehlikeye karşı megafonla uyarıyor. Alınan tüm bu tedbirlere rağmen boğulma vakalarının önüne geçilemedi. Denize girme sezonun başladığı 1 Temmuz'dan itibaren inkum da 2 ölü, 85 boğulma tehlikesi, Mugada da 4 ölü, 124 boğulma tehlikesi, Amasra'da 1 ölü, 22 boğulma tehlikesi, Güzelcehisar'da 2 ölü, Göçgündemirci de 1 ölü, Büyükkızılkum da 130 boğulma tehlikesi, Hatipler sahilinde ise 80 boğulma tehlikesi olmak üzere 10 kişi öldü, 441 kişi ise kurtarıldı.

Mugada sahilinde görevli cankurtaran Naci Ateş, her türlü önlemleri almalarına rağmen boğulma vakalarıyla karşılaştıklarıın söyledi. Bazı vatandaşların uyarıları dikkate almadığından yakınan Ateş, şöyle dedi:

"Bazı vatandaşlarımız 'ben girerim siz bana karışamazsınız' diyor. Ama başka illerden buraya gelen vatandaşlarımız buranın ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyor. Biz göreve başladığımız 2 ay süresi içerisinde 100'ün üzerinde boğulma tehlikesi geçiren tatilciyi kurtardık. Bir Pazar günü boğulma tehlikesi geçiren 41 kişiyi kurtardık. Vatandaşlarımızdan ricamız dalgalı havalarda denize girmesinler, yetkililerin uyarılarını dikkate alsınlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın Plajlarında 441 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi, 10 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Rabiye Kartal: Uyarmadınız bunu sizde iyi biliyorsunuz. Yusuf Şeker ve Abdulsamed Şeker vefat etmiş kendilerini savunamıyor olabilirler ama kızları ve anne hayatta onlar ve Allah şahit ki siz UYARMADINIZ. 0 0 Yanıtla

Advertisement