Barzani'den Peşmerge Komutanlarına Destek - Son Dakika
Güncel

Barzani'den Peşmerge Komutanlarına Destek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmergenin "fedakarlıklarıyla" oluşan olumlu ortamın siyasi krizlerle heba edilemeyeceğini söyledi.

09.08.2015 16:07

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmergenin "fedakarlıklarıyla" oluşan olumlu ortamın siyasi krizlerle heba edilemeyeceğini söyledi.

Barzani, kendisine dolaylı destek veren Peşmerge Bakanlığı'na bağlı 42 üst düzey askeri yetkilinin talebine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kürt bölgesinde başta bölgesel başkanlık seçimi ve sistemi tartışması olmak üzere siyasi partilerin çekişmelerden uzak durmasını isteyen Peşmerge komutanlarının uyarısının yetkili mercilerce dikkate alınacağını belirtti.

Peşmerge komutanlarının yayımladıkları ortak bildirinin bundan sonra verecekleri kararlar üzerinde etkili olacağını kaydeden Barzani, "Kürdistan hükümeti ve ilgili yetkililer, 42 Peşmerge komutanının yayımladığı ortak bildiriyi göz önüne alarak hareket edecektir. Bildiride belirtmiş olduğunuz hususlara katılıyorum. Önerilerinize destek verip, elimden geleni yapacağım. Peşmergenin fedakarlıklarıyla oluşan olumlu ortamı hiç kimse siyasi krizlerle heba edemez" ifadelerini kullandı.

-"Kendi elimizle Kürdistan'da kriz yaratmak doğru değildir"

Irak'ın genelinde yeterince krizlerin olduğunu aktaran Barzani, şunları kaydetti:

"Bu ortamda kendi elimizle Kürdistan'da kriz yaratmak doğru değildir. İç sorunlarımızın geniş katılımlı, ortak bir ittifak üzerinden çözülmesi lazım. Halkımızın gönlünü ferah tutup, hiçbir endişeye yer vermemeliyiz. Kendim de bir Peşmerge olarak sizlerin savaş cephesinde ne gibi zorluklarla karşılaştığınızı, fedakarlık yaptığınızı çok iyi biliyorum. Halkımızın namus ve şerefini koruyan sizlersiniz. Kürdistan halkının koruyucusu sizlersiniz ve ümit ediyorum ki ülke kaderinin belirsizlikler içerisine girmesine izin vermezsiniz."

Peşmerge Bakanlığına bağlı 42 üst düzey askeri yetkili, ortak bir bildiri yayımlayarak, bölgedeki siyasi çekişmelerin halkın ortak çıkarlarına zarar verdiği uyarısında bulunmuştu. Bölgesel başkanlık seçiminin siyasi çekişme konusu yapıldığına işaret edilen bildiride, "Kürdistan bölgesinin çok tehlikeli ve hassas bir süreçten geçtiği bu dönemde, bölgedeki siyasi partiler yanlış bir çekişmenin içerisine girmiş durumda. Bu çekişmenin ne yöne gittiği belli değildir. Bu yüzden tüm siyasi partilerin daha sağduyulu ve Peşmergenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak hareket etmelerini istiyoruz" değerlendirmesi yapılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'den Peşmerge Komutanlarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement