Barzani'den Peşmerge'ye Moral Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Barzani'den Peşmerge'ye Moral Ziyareti

Barzani\'den Peşmerge\'ye Moral Ziyareti

IKBY Başkanı Barzani, Mahmur, Güver ve Hazer'deki Peşmerge güçlerini ziyaret ederek moral verdi.

14.08.2014 13:37

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, sınır hatlarındaki Peşmerge güçlerini ziyaret ederek moral verdiği bildirildi.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Barzani, Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesi ile Erbil'in Hazer bölgesindeki Peşmerge'yi ziyaret etti.

Barzani, İlk olarak IŞİD'den geri alınan Mahmur'a gelerek ilçedeki durumu yerinde gördü. Barzani, burada IŞİD terör örgütünün saldırılarına karşı tetikte bekleyen Peşmerge'yle bir araya geldi. Peşmerge komutanları, son durum hakkında Barzani'yi bilgilendirdi.

Barzani ve komutanların görüşmesinde, Peşmerge'nin saldırı hazırlıkları, silah ve mühimmat durumu ve savunma mekanizması konuları ele alındı. Barzani, komutanlara dost ülkelerden gelecek ağır silahların en kısa zamanda Peşmerge'ye teslim edileceğini bildirdi.

Peşmerge'nin üstün direnç ve azminden dolayı her türlü teşekkürü hakettiğini dile getiren Barzani, sınır hatlarında hiçbir eksikliğe ve hataya izin verilmemesini istedi.

Barzani, konuşmasında, "Kahraman Peşmergeler, hassas ve hayati bir görev üstlendiğinizin idrakinde hareket edin. Dünya, saygı ve hayranlıkla sizi takip ediyor. Herkesin gözü, gayret ve cesaretinizdedir. Peşmerge, dünya için ümit kaynağı oldu. Çünkü terörizme karşı savaşıyorsunuz. Teröristler ise bütün insanlık ve dünya için büyük bir tehdittir" ifadelerini kullandı.

Peşmerge'nin yürüttüğü savaşın, öncekilerden farklı olduğuna işaret eden Barzani, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Peşmergenin savaştığı düşmanın hiçbir geleceği yoktur. Dünyada hiçkimse tarafından kabul edilmiyorlar. Bu düşman, Kürdistan halkının eliyle yenilgiye uğratılacaktır. Bu da Kürdistan bölgesi için büyük bir öncülük olacaktır. Bu sürecin Kürdistan halkının lehine sonuçlanacağından hiç kuşkumuz yok. Zafer ve başarının bizim olacağına dair inancımız tamdır. Hepimiz Kürdistan halkının başarısına ve zaferine inanalım. Bu zafer için herkes çalışsın ve elinden geleni yapsın."

Barzani, daha sonra Güver nahiyesiyle Hazer bölgesindeki Peşmerge güçlerini ziyaret etti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'den Peşmerge'ye Moral Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement