Baş boyun kanserleri için söylediler! - Son Dakika
Sağlık

Baş boyun kanserleri için söylediler!

Baş ve Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası'nda, hastalar, hasta yakınları, hekimler "Sen de Söyle" mesajıyla risk faktörleri ve erken tanıya dikkat çekti.

26.10.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Baş ve Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası'nda, "Uniting Voices" konseptinde bir araya gelen sağlık profesyonelleri, hastalar ve hasta yakınları "Sen de Söyle!" çağrısı yaparak kampanyaya dikkat çekti. Dünyada 686 bin insanı etkileyen en yaygın 7. kanser türü olan baş ve boyun kanserlerine karşı "Sen de Söyle!" sloganıyla hastalığın belirtileri ve erken tanının önemine dair bilgilendirme ve farkındalık yaratılması sağlandı.

Avrupa Baş ve Boyun Topluluğu (EHNS)'nun geçen yıl "Sen de Söyle!" sloganıyla global olarak yürüttüğü kampanyanın başarısı üzerine, bu yıl da hasta, hekim ve hasta yakınları baş ve boyun kanserlerini gündeme taşıdı. Kadınlarda görülme sıklığının artmasına karşın erkeklerde baş ve boyun kanserinin gelişme olasılığının 2-3 kat daha fazla olduğunu vurgulayan uzmanlar, 40 yaş üstünde en yaygın olmasına karşın, son dönemde gençlerde artış olduğuna dikkat çekti.

Erken tanı ile tedavisinde büyük başarı elde edilen baş ve boyun kanserlerinin belirtilerine ve yaşam süresini uzatan tedavi seçeneklerine vurgu yapılan kampanya, öncelikle sosyal medyada ses getirdi. Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarından yürütülen kampanya ile hasta, hekim, hasta yakınları işbirliğinin altı çizildi. Kampanyada, şarkı söylenerek oluşturulan video sonunda "Bu şarkıyı baş ve boyun kanserlerine dikkat çekmek için söyledim. Sen de Söyle! Uniting Voices" çağrısı yapıldı. Sosyal medya hesaplarına yüklenen bu video ile davet edilen kişilerle kampanyanın yaygınlaşması hedeflendi.

Sosyal medya fenomenlerinin önderliğinde, Instagram, Twitter, Facebook hesapları üzerinden paylaşılan videonun metin/yorum alanına "#Sendesöyle, #UnitingVoices, #basveboyunkanseri" yazılarak kampanyaya katılım çağrısı yapıldı, ünlü isimlerden ve medyadan da destek geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Baş boyun kanserleri için söylediler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement