Başarı Öyküleri Projesi YBO'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Başarı Öyküleri Projesi YBO'da Başladı

Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Başarı Öyküleri projesi kapsamında ilk konuk Sarıveliler Kaymakamı Kadir DUMAN, Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulunda ağırlandı.

17.09.2014 16:43

Programa Kaymakam Bey'in özgeçmişi öğrencilere okunarak başlandı. Ardından yaklaşık bir saat süren soru cevap kısmına geçildi. 8.sınıf öğrencilerin programa katılımı dikkat çekti. Kadir DUMAN öğrencilerin sorularını büyük bir özveriyle cevapladı.

Kadir DUMAN' a yöneltilen '' Kaymakamlık hayallerinizde ki meslek miydi ve bu mesleğe gelebilmek için nasıl bir öğrenim hayatınız oldu ?'' sorusuna DUMAN; Kaymakam olmak benim hayallerimde ki meslekti. Bunun için çok çalıştım ve en çok kaymakamlık mesleğini kazandırdığını düşündüğüm Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandım. Üniversitede çok çalıştım. 2007 ve 2008 Yılı Kaymakam Adaylığı sınavları mülakatından elendim ve biraz hayal kırıklığı yaşadım ancak inancımı kaybetmedim velhasıl 2012 yılı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 102. Dönem Karaman Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladım. Bu yüzden sizlerde mutlaka şimdiden hedeflerinizi belirlemeye başlayın ve çok kitap okuyun. Eminim ki sizlerde hedeflediğiniz ve hayal ettiğiniz yerlere ulaşacaksınız'' dedi. Diğer bir soruda ise '' Kaymakam olarak bu kadar çok sorumluluğu üstlenmek size zor geliyor mu'' diye sorulunca da DUMAN ; ''Kaymakamlığın elbette ki sorumluluğu çok fazla ve zorlukları var. Ancak ben bu mesleğe hayal ederek, insanlara yardımcı olabilmek için geldim. Ne kadar zor olsa da işimi isteyerek ve severek yapıyorum. Bir şeyi imzalamadan önce bile defalarca okuyorum. Kimsenin hakkına girmemek için işimizi dikkatli ve özenli yapmalıyız, bu meslek Hakka Hizmetin halka hizmetten geçtiği bir meslektir'' diyerek cevapladı. Öğrencilere hayat tecrübelerinden ve nasıl çalışmaları gerektiğinden bahsetti. Ailenizde size çalışmanız için baskı ya da akrabalarınızla kıyas yapar mıydı? Sorusuna ise "Annem eğitimimde bana çok yardımcı oldu ama genellikle amcamın oğlu ile kıyas yapardı. Hatta bir keresinde Genel müdürlüğü kazandığı için amcamın oğlunun elinden su içmem gerektiğini bunu yaparsam benimde çok başarılı biri olacağımı söyledi" dedi.

Programın ardından öğrencilerle yemek yiyen Kadir DUMAN okuldan ayrılırken ilçe Milli Eğitim Müdürü Musa DALKILIÇ bu projenin toplumda lider olan kişilerle öğrencilerin buluşturulmasının amaçlandığını öğrencilere lider kişileri yakından tanıma fırsatı verdiğini ve kendilerine hedef koymada yardımcı olacağını belirterek programı tertip eden Okul Müdürü Ergin TAŞDEMİR'e teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başarı Öyküleri Projesi YBO'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement