Başbakan Davutoğlu, Edirne'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu, Edirne'de

Pazarkule Sınır Kapısı'nda görev yapan Türk Tugayı'nı ziyaret eden Davutoğlu, burada askerlerle sohbet etti.

24.12.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pazarkule Sınır Kapısı'nda görev yapan Meriç Tugayı'nı ziyaret ederken, buradaki askerlerle sohbet etti.

Pazarkule Sınır Kapısı'na eşi Sare Davutoğlu ve beraberindeki bakanlarla gelen Davutoğlu'nu, Tuğgeneral Hidayet Arı ve beraberindeki askeri yetkililer karşıladı. Erlerden Burak Köşk, tekmil vererek Başbakan Davutoğlu'na "Hoşgeldiniz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, sınırın Yunan tarafındaki askerleri ziyaretinin ardından yeniden buraya gelerek, askerlerle bir süre sohbet etti.

Davutoğlu, Niğdeli er Burak Köşk'ün önce nişanlısını, telefona çıkmayınca da Ağrı'daki babası Ahmet Köşk'ü aradı. Burak Köşk'e, "Sen aramıyor musun nişanlını? Sen aradığında telefonu hep açık olacak" şeklinde espri yapan Davutoğlu, muhasebe bölümü mezunu Köşk'e, "En güzel muhasebe evlilikte muhabbet muhasebesidir" diyerek öğüt verdi.

Daha sonra Köşk'ün babası ile telefonda konuşan Davutoğlu, "Ben Burak'ın yanındayım. Kim olduğumu tahmin edebilir misiniz?" diye sorduktan sonra, "Sınırı ziyaret etmiştim. Burak gayet başı dik, vakur bir şekilde nöbet tutuyor. Nişanlısını aramak istedik ancak cevap alamadık" dedi. Burak Köşk'ün babasına "Düğün ne zaman?" diye soran "Nişanlısı yok yavuklusu var" yanıtını alınca Davutoğlu, "Nişan ile düğünü bir arada yapın. Nasipse biz de geliriz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, diğer nöbet kulübesinde görev yapan er Ali Taşar'la da sohbet etti. Davutoğlu, Ali Taşar'ın da Islahiye'de yaşayan babası Ahmet Taşar ile de telefonla görüştü. Babasına, "Gelini bulun yardım bizden. İnşallah düğüne de geliriz" diyen Davutoğlu, Ali Taşar için annesinin kız baktığını da öğrendi.

Askerleri tebrik eden Davutoğlu, daha sonra buradan ayrıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Karağaç'taki bir kahvehaneyi ziyaret etti. Burada alkışlarla karşılanan Davutoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement