Başbakan Davutoğlu Yunus Emre Kültür Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu Yunus Emre Kültür Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Ali RUHLUEL/ LEFKOŞA, DHA- Kıbrıs'ta Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın en güçlü ordusuna sahip olabilirsiniz ama kültürünüzü kaybederseniz varlığınızı sürdüremezsiniz.

01.12.2015 17:55

Ali RUHLUEL/ LEFKOŞA, DHA- Kıbrıs'ta Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın en güçlü ordusuna sahip olabilirsiniz ama kültürünüzü kaybederseniz varlığınızı sürdüremezsiniz. Bugün bu merkezi burada açarken o kahramanlara köylerini şehirlerini savunurken şehit düşen dilini dinini savunurken şehit düşen mücahit kahramanlara adıyorum." dedi.

Kız çocuklarının okutulmadığı dönemlere dikkat çeken Davutoğlu, "O zor dönemlerde çocuklarına Türkçeyi öğreten annelerimizi rahmetle anıyoruz. Onlar olmasaydı burada Türkçe konuşan olmayacaktı, zor dönemlerde çocuklarına Türkçe öğreten anneleri bir kez daha rahmetle anıyoruz." dedi.

Davutoğlu, "Bu merkezi kurarken elbette Kıbrıslılara Türkçe öğretmek için kurmuyoruz. Kıbrıslılardan güzel dilimizin Kıbrıs ağzını öğrenmek için kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, su gibi aziz olun derdik, şimdi kelam gibi aziz olun diyoruz, diyerek Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu Yunus Emre Kültür Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement