Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı

Başbakan Erdoğan\'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı

Fransız basını, Erdoğan'ın mesajına geniş yer verdi.

23.04.2014 18:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı, Fransız basınında geniş yer buldu.

France 24 televizyonu, Erdoğan'ın açıklaması için "Yeteri kadar nadir rastlanılacak ve altı çizilmesi gereken bir bildiri" ifadesini kullandı. Haberde Erdoğan'ın ilk defa açık bir şekilde Ermenilerin tarihte yaşadığı dram hakkında konuştuğu vurgulandı.

Fransız Europe-1 radyosu ise dinleyicilerine Erdoğan'ın 1915'te hayatını kaybeden Ermenilerin torunlarına seslenerek taziye mesajlarını ilettiğini bunun "tarihte yeni bir sayfa" olduğunu duyurdu.

Le Monde gazetesi de Başbakanın önceki dönemlere göre daha uzlaşmacı bir tavır sergilediğini vurgulayarak, "Erdoğan ilk kez bu kadar açık bir şekilde bu dram hakkında konuştu" ifadesini kullandı.

Le Parisien gazetesi ise  Erdoğan'ın taziye mesajının Türkiye'de "siyasi bir deprem" niteliği taşıdığını savundu. Gazete bu durumun Türkiye tarihinde bir ilk teşkil ettiği değerlendirmesine yer verdi.

Atlantico.fr sitesi ise olayların çıkmasından yüz yıl sonra hiçbir Türk liderin Erdoğan'ın yaptığı şekilde açıklamalarda bulunmadığına dikkati çekti. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement