Başbakan Erdoğan: Kutlu Malazgirt Anadolu'nun Kapılarını Millete Açtı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Kutlu Malazgirt Anadolu'nun Kapılarını Millete Açtı

Başbakan Erdoğan, Kutlu Malazgirt Zaferiyle birlikte, Anadolu'nun kapılarının millete ardına kadar açıldığını, bu mukaddes toprakların öz vatan haline geldiğini söyledi.

26.08.2014 10:52  Güncelleme: 11:11

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kutlu Malazgirt Zaferi'yle birlikte, Anadolu'nun kapılarının millete ardına kadar açıldığını; bu mukaddes toprakların öz vatan haline geldiğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan mesajında "Malazgirt Zaferi, aziz milletimizin kaderini değiştiren, tarihin akışına yeni bir yön tayin eden ve ortak hafızamızdan asla silinemeyecek olan bir dönüm noktasıdır" dedi. Bu kutlu zaferle birlikte, Anadolu'nun kapılarının millete ardına kadar açıldığını; bu mukaddes toprakların öz vatan haline geldiğini belirten Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'da yeni bir anlayış hakim olmuş, asırlar boyunca devam edecek olan barış, kardeşlik ve hoşgörü medeniyetinin temelleri atılmıştır. 1071'de Anadolu topraklarına ekilen barış ve hoşgörü tohumları yeşererek bütün coğrafyayı kaplamış ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklara barış, sevgi ve hoşgörü temelinde ortak yaşama kültürünü yerleştirmiştir. O gün ortaya konan ruh, o gün yeşeren yüksek idealler, asırlar boyunca her zorlukta, her mücadelede olduğu gibi, İstiklal Savaşımızda da bize ilham vermiş, bu toprakların vatanımız olarak payidar kalmasını sağlamıştır."

Başbakan Erdoğan, mesajında "İnanıyorum ki, köklü geçmişimizden ilham alarak kurulan Cumhuriyetimiz, Malazgirt Zaferi'nin kazanılmasında ortaya konan ideal ve ruha bağlı kaldıkça, adaletten ayrılmadıkça, barışı, hoşgörüyü yücelttikçe ilelebet devam edecektir" dedi. Erdoğan mesajını, "Bu düşüncelerle Anadolu'yu vatan kılmamıza vesile olan Malazgirt Zaferi'nin 943. yıldönümünü kutluyor, bu kutlu zafere önderlik eden büyük kumandan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımı muhabbetle selamlıyorum" diye bitirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Kutlu Malazgirt Anadolu'nun Kapılarını Millete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement