Başbakan Erdoğan: "Türk Bayrağını İndiren Bedelini Ağır Öder" - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan: "Türk Bayrağını İndiren Bedelini Ağır Öder"

Başbakan Erdoğan: "Türk Bayrağını İndiren Bedelini Ağır Öder"

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonra Türk bayrağını indirenlerin bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

06.07.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonra Türk bayrağını indirenlerin bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

30 Mart yerel seçimlerde Samsun'daki mitinginden sonra dönüş yolculuğu sırasında Tekkeköylü vatandaşlar tarafında yolu kesilen Başbakan Erdoğan, Tekkeköylü vatandaşlara, 'Tekkeköy'ü bize verin söz veriyorum Tekkeköy'e geleceğim' demesinden sonra sözünü tutarak Tekkeköy ilçesine geldi.

Tekkeköy ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan, "Size sözüm vardı. Dedim ki, 'Tekkeköy'ü kazanın kazandıktan sonra ben de Tekkeköy'e geleceğim' demiştim. Hamdolsun bugün bu sözünü yerine getirmenin ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Sizleri tebrik ediyorum ve kutluyorum. Tekkeköy'de yeni bir süreç başladı. Modern bir Tekke soyadı köy olsun ama modern bir şehir olsun" dedi.

Uzun ince bir yola çıktığını belirten Başbakan Erdoğan, "Ben gökten zembille inmedim. Belediye başkanlığından geldim. İstanbul'da 4,5 belediye başkanlığı yaptım. 4,5 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde çöpten nasıl kurtulduğumuzu, susuzluktan nasıl kurtulduğumuzu, kirli havadan nasıl kurtulduğumuzu orada yaşayanlar gayet iyi bilir. Ondan sonra Başbakanlık ve Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi de gayet iyi biliyorsunuz. Durmak yok yola devam. Bundan böyle uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. 10 Ağustos'ta milletin bu görevi bizlere temin ederse, bizim Cumhurbaşkanlığı sürecimiz bir sorumluluk bilinci içerisinde çok daha farklı olacaktır. Çünkü bizler Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oturalım dinlenelim, uluslararası diplomatik görüşmelerin bulunduğu bir makam olarak görmüyoruz. Biz Tekkeköy'ün yollarını da takip edeceğiz, İstanbul'un boğaz köprüsünü de takip edeceğiz, denizin altından giden tünelleri de takip edeceğiz. Biz 3. havalimanını da takip edeceğiz. İnşallah Samsun'da bin 150 yataklı şehir hastanesini de kuracağız" diye konuştu.

Siyaset insan yönetme sanatı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bizim şuana kadar edindiğimiz tecrübeler, vereceğimiz bu mücadele işte bugüne kadar elde ettiğimizin bir ifadesi olacaktır. Bizi uluslararası camialar Türkiye'yi getirdiğimiz nokta ortadadır. Bundan sonra inşallah daha da farklı olacak. Cumhurbaşkanı ile, Başbakanı ile, kabinesi ile el ele, kol kola, omuz omuza bu süreci aynı kararlılıkla devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

"BUNDAN SONRA TÜRK BAYRAĞINI İNDİREN BEDELİNİ AĞIR ÖDER"

Bundan sonra Türk bayrağını indirenlerin bedelini ağır ödeyeceğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Türkiye artık eski Türkiye değil, şimdi yeni Türkiye var. Eski Türkiye'de nelerin olduğunu biliyorsunuz. Kimsenin yüzüne bakmadığı bir Türkiye vardı. Gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok. Gündem belirleyen bir Türkiye var. Afyonkarahisar'dan yola çıktığımız zaman 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik. Şimdi bunun üzerinde bazıları operasyon yapmak istiyorlar. Kusura bakmasınlar. Onlar avucunu yalarlar. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Kimse bu hesap içersine girmesin, eğer girerlerse yandılar. Tek millet Türküyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Roman'ıyla aklınıza ne gelirse 77 milyonu ile tek millet, tek bayrak diyoruz. Bayrağımızın yanına asla kimse bir bayrak yakıştıramaz. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır. Bütün bu yolda, yolculukta zaman zaman bölücü terör örgütü mensuplarının bayrağımıza karşı yaptıkları saygısızlıkları gördük, görüyoruz, takipçisiyiz. Yakalanıp içeri alınanlar var. Bundan sonra yakalananlar bedelini ağır öderler. Nitekim geçenlerde Gaziosmanpaşa'da olanı gördünüz. Eğer böyle bir yola tenezzül ediyorlarsa faturasını ödemeye de razı olacaklar. Çünkü bu bayrak şehitliğimizin simgesidir. Kanıyla, bağımsızlığının işareti ile şehidimizin ifadesi yıldızıyla bayrağımız çok anlamlıdır. Bunları 10 Ağustos'ta sandıkta bir de demokratik bir ders verelim diyoruz." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan: 'Türk Bayrağını İndiren Bedelini Ağır Öder' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement