Erdoğan'ın Hedefindeki Başçı'ya Babacan'dan Destek Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan'ın Hedefindeki Başçı'ya Babacan'dan Destek Geldi

Erdoğan\'ın Hedefindeki Başçı\'ya Babacan\'dan Destek Geldi

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Merkez Bankası'nın başta aldığı bu kararlar, turizm Türkiye'ye döviz kazandırabilen bir sektör olduğu için isabetli" dedi.

24.01.2015 11:14  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Erdoğan ve hükümet üyelerinin hedefe oturttuğu Mekez Bankasına sahip çıktı.

"MERKEZ BANKASININ ADIMLARI İSABETLİ"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), ihracat reeskont kredilerinin kapsamının genişletildiğini duyurmasını da değerlendiren Babacan, bunların hepsinin Türkiye için gerekli ve isabetli adımlar olduğunu ve desteklediklerini anlattı.

"MERKEZİN YAPTIKLARI BİLGİMİZ DAHİLİNDE"

"Daha önceden kendileriyle görüşmüştük zaten. Sayın Başbakanımızın bilgisi dahilinde konuştuğumuz konular" diyen Ali Babacan, Merkez Bankası'nın adımının ama aynı zamanda turizm sektörünü etkilediğini dolayısıyla bunların hükümetle istişare halinde yapılmasının doğal olduğunu söyledi.

"MERKEZİN YAPTIKLARI FAYDALI OLACAK"

Babacan, "İyi adımlar. İhracatçılarımıza yaptığımız destek gibi artık turizmcilerimize de Merkez Bankası kaynaklı uygun şartlı fon desteği bundan sonra verilmiş olacak" dedi.

Merkez Bankası'nın düşük maliyetli finansman sağlamasının büyümeye de faydası olacağının altını çizen Babacan, "Turizm sektöründe bu yıl Rusya kaynaklı bir miktar gelen turistlerin sayısında azalması, ya da gelen turistlerin daha az para harcaması gibi sorunlar olabilir. Merkez Bankası'nın başta aldığı bu kararlar turizm Türkiye'ye döviz kazandırabilen bir sektör olduğu için isabetli" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erdoğan'ın Hedefindeki Başçı'ya Babacan'dan Destek Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • erdem sabri: bu erdoğanın karışmadığı konu yok senin ekonomiyle ne işin olur , oğlunla kızın olmasa şurda birkaç katrilyonu bile zor sıfırlıyorsun, bak işi bilen bakanlarının para sayma makinaları 2 şer 3 er, çelik para kasaları 4 der 4 der birde ekonomiye karışıyor gözü merkez bankasına dikti acil güvenlik tedbirleri arttırılsın orda yoksa birgece bakarız oğlunun vakfı türgeve devredilivermiş merkez 33 3 Yanıtla
  • raskoln: ekenomiden anlayan adamın hali bir başka ya:))) 26 2 Yanıtla
  • Yurtsever demokrat : Erdoğan ne anlar çobanı getirdiniz iktidara çekin 19 2 Yanıtla
  • metin: erdoğanın yönetime bu kadar müdahalesi hayra alamet değil. bir yerde patlak verir. 12 0 Yanıtla
  • ahmet: ALAYINA İSYAN HIRSIZ VARRRRRRRRRRRR. TERÖRDE MECLİSTEEEEEEEEE. 0 0 Yanıtla

Advertisement