Başbakan Yardımcısı Babacan L20 Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Babacan L20 Toplantısına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Büyümenin nimetlerinden tüm toplum kesimlerinin yararlandığı ülkelerde büyüme sürdürülebilir oluyor” dedi.

04.02.2015 12:13

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Büyümenin nimetlerinden tüm toplum kesimlerinin yararlandığı ülkelerde büyüme sürdürülebilir oluyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, L20 toplantısında konuştu. Toplantıya Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Başkanı Kani Beko, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Sharan Barrow ve diğer yetkililer katıldı. L20 toplantılarının önemine dikkat çeken Babacan, G230'nin temel platform olduğunu belirtti. Babacan, G-20'de alınan kararların dünyada yakından takip edildiğini söyleyerek, G-20'nin tüm paydaşlara açılması gerektiğini belirtti. Babacan, G-20'de başlatmak istedikleri yapının W20 (kadın 20) olduğunu kaydederek, "Özellikle kadınların iş dünyasındaki rolünün ve etkinliğini arttırmaya yönelik yaptığımız bu çalışma, dünyada genel kabul gördü. Formatı ve işleyişi ile ilgili G-20 ülkeleri arasında istişarelerimiz devam etmekte. Ama kadınların iş dünyasındaki sorunlarını, fırsatları, burada yapılması gerekenleri ele almanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜİK verilerine göre üçte ikisini ücretli çalışanların oluşturduğunu kaydeden Babacan, "Uygulama burada çok önemli. Pek çok ülke burada sözler verdi. G-20 masasında sözler verildi. Bunların yapılması içinde büyük bir gayret içinde olunmalı. Söz vermek kolay, uygulama her şeyin başı" şeklinde konuştu.

Babacan, dünyadaki eşitsizliğin kaygı verici olduğunu dile getirerek, "Eşitsizlikler üzerinde büyümenin sürdürülebilir olması mümkün değil. Büyümenin nimetlerinden tüm toplum kesimlerinin yararlandığı ülkelerde büyüme sürdürülebilir oluyor. Aksi halde saman alevi gibi geçici büyümelerden bahsederiz. Bütün bunlar üzerine eğileceğimiz konular olacak" dedi.

L20 Türkiye Organizasyon Komitesi Başkanı Ergün Atalay ise, çalışan kesimin ülke ekonomilerinden daha fazla pay alma taleplerini küresel düzeyde devlet başkanlarına ileteceklerini belirterek, L20 ulusal bileşen olarak Türkiye'deki sorunlara çözüm bulacağını ifade etti.

Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Sharan Barrow, iş ve sürdürülebilir büyüme konularına bakacaklarını belirterek, işletme ve işçi arasındaki diyaloğun sağlanması ve güçlendirilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Babacan, toplantıya ara verilmesinin ardından Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ile görüştü. Birleşik Metal-İş Sendikası temsilcileri ise Rixos Oteli'nin önünde Serdaroğlu'nu beklerken sloganlar attılar. Daha sonra işçiler olaysız şekilde dağıldılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Babacan L20 Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement