Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ceberut Devletten, Kerim Devlete Dönüş İçindeyiz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ceberut Devletten, Kerim Devlete Dönüş İçindeyiz

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ceberut Devletten, Kerim Devlete Dönüş İçindeyiz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş son 12 yılda Türkiye'deki en önemli gelişmenin devlet zihniyetindeki gelişme olduğunu belirterek, Türkiye'de o ceberut devletten, halkındaki farklılıklardan ürken, korkan devletten, halkındaki farklılıkları zenginlik olarak telakki eden bir devlet anlayışına, devlet aklına doğru bir dönüş yaşandı.

20.09.2014 17:09

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş son 12 yılda Türkiye'deki en önemli gelişmenin devlet zihniyetindeki gelişme olduğunu belirterek, Türkiye'de o ceberut devletten, halkındaki farklılıklardan ürken, korkan devletten, halkındaki farklılıkları zenginlik olarak telakki eden bir devlet anlayışına, devlet aklına doğru bir dönüş yaşandı. Ceberut devletten, kerim devlete doğru bir dönüş süreci içindeyiz dedi.

Numan Kurtulmuş dün akşam Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde bulunan Fenerbahçe'nin tesislerinde Düzce milletvekilleriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, son 12 yılda en büyük gelişmenin devletin zihniyetindeki değişmenin olduğunu belirterek, İnsanların kimliklerinin reddedildiği, etnik kökenlerinin reddedildiği, müziklerinin, dillerinin, kültürlerinin hatta kıyafetlerinin aşağılandığı, reddedildiği bir Türkiye'den, Türkiye'deki bütün farklı etnik yapıların farklılıklarının bir zenginlik kabul edildiği bir devlet aklına doğru dönüldü. Yollar yapıldı, Marmaray yapıldı, havaalanları yapılıyor ama son 12 yılda Türkiye'deki en kıymetli gelişme devlet zihniyetinin değişmesidir dedi.

Türkiye'nin ceberut devletten, kerim devlete dönüştüğünü söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'de o ceberut devletten, halkındaki farklılıklardan ürken, korkan devletten, halkındaki farklılıkları zenginlik olarak telakki eden bir devlet anlayışına, devlet aklına doğru bir dönüş yaşandı. Ceberut devletten, kerim devlete doğru bir dönüş süreci içindeyiz diye konuştu.

Kurtulmuş terör meselesinin çözüme doğru gittiğini açıklayarak, şöyle konuştu

Çözüm süreci bir geçmişin üzerine bina edildi. Yaklaşık 35 bin kişinin öldüğü bir terör meselesinden bahsediyoruz. Yaklaşık 1.2 trilyon dolarlık bir maddi kayıptan bahsediyoruz 30 yıl içerisinde. Bütün bunların ortadan kalkması, Türkiye'de hiçbir canın son 1,5 yıldır terörden ölmüyor olması ve bundan sonra ölmeyecek olması ve Türkiye'de bütün iktisadi kayıpların, ülkenin refahı istikametinde kullanılacak olması nasıl bizi memnun ediyorsa, birilerini de rahatsız ediyor, uykularını kaçırıyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ceberut Devletten, Kerim Devlete Dönüş İçindeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement