Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Viyana'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Viyana'da

Kurtulmuş: "Mesele tamamıyla uydurma, yalan bir haber üzerine oturtulmuş bir algı operasyonudur" "Halen bu haberi temcit pilavı gibi gündeme getirip sanki Türkiye orada bir takım örgütlerle ilişkisi varmış gibi imaj yaratmak, yaratmaya çalışmak, olsa olsa Türkiye'nin aleyhine çalışmak demektir" "Biz barış kültürünü üretmeye çalışıyoruz.

08.11.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir gazetede yayımlanan "Başbakanlıktan radikal İslamcılara 48 bin avro" başlıklı habere ilişkin,  "Mesele tamamıyla uydurma, yalan bir haber üzerine oturtulmuş bir algı operasyonudur" dedi.

Kurtulmuş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Türk sivil toplum örgütleriyle Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'nde görüştü.

Kurtulmuş, görüşme öncesinde söz konusu habere ilişkin soruları yanıtladı. Muhalefet partisi milletvekillerinin söz konusu iddiaları daha önce meclis çalışmalarında gündeme getirdiğini belirten Kurtulmuş, "Mesele tamamıyla uydurma, yalan bir haber üzerine oturtulmuş bir algı operasyonudur" dedi.

Kosova'da TİKA tarafından yapılan Fatih Sultan Camisi'nin imamının bir operasyon kapsamında gözaltına alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bizim, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet Teşkilatı olarak Türkiye'nin tek irtibatı, o caminin yapılmış olmasıdır. Bunu biliyor olmalarına rağmen maalesef bir haber üzerinden bir algı operasyonu yürütmeye çalışıyorlar. Bununla ilgili TİKA'nın avukatları ilgili gazete ve yazarını mahkemeye verdiler ve mahkemede bu haberin tekzip edilmesi yönünde bunu yazanların aleyhine karar verdi. Karar ortada. Mahkeme kararı ortada. Bunu yalan haber olduğu ortada. Halen bu haberi temcit pilavı gibi gündeme getirip sanki Türkiye orada bir takım örgütlerle ilişkisi varmış gibi imaj yaratmak, yaratmaya çalışmak, olsa olsa Türkiye'nin aleyhine çalışmak demektir. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Fevkalade ayarsız, ölçüsüz bir algı operasyonunun parçasıdır."

Türkiye'nın İslam adına ortaya çıkan aşırılıklarla mücadele ettiğini kaydeden Kurtulmuş, bütün Müslümanları suçlamaya yönelik İslamafobi'nin de kabul edilemez olduğu vurguladı.

Türkiye'nin barış kültürünü egemen kılmaya çalıştığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Biz barış kültürünü üretmeye çalışıyoruz. Buna karşı çıkmak, işte IŞİD ile paralel çalışmak budur" dedi.

Bu tür kara propagandaları kabul etmediklerini ifade eden Kurtulmuş, "Benim anlamadığım bu kara propagandanın peşine takılıp halen bu haberleri üretiyor olmalarıdır. Şiddetle kınıyoruz. Bu Türkiye'ye karşı yapılmış bir haksızlıktır. Türkiye'ye ancak Türkiye düşmanları böyle zarar verebilir" diye konuştu. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Viyana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement