Başkale'de Çiftçilere "Geri Ödeme Talebinde" Bulunulması - Son Dakika
Yerel

Başkale'de Çiftçilere "Geri Ödeme Talebinde" Bulunulması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce verilen desteklemeden yararlanan ancak "eksik evrak verdikleri" ve "ekim yapmadıkları" gerekçesiyle geri ödeme yapmaları talep edilen çiftçiler basın açıklaması yaptı.

24.03.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkale ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce verilen desteklemeden yararlanan ancak "eksik evrak verdikleri" ve "ekim yapmadıkları" gerekçesiyle geri ödeme yapmaları tebligatla talep edilen çiftçiler basın açıklaması yaptı.

İlçedeki yaklaşık 400 çiftçiye tahkim komisyonu kararıyla, tebligat gönderilerek geri ödeme talebinde bulunulması üzerine, köy muhtarları ve çiftçiler Eski belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Çiftçiler adına basın açıklamasını okuyan İlçe Ziraat Odası Genel Sekreteri Hadi Keçeci, ilçede yaklaşık 400 kişinin çiftçilikten men edildiğini söyledi.

Çiftçilerin haklarını savunacak kimsenin olmadığını ve soruna muhatap bulamadıklarını ifade eden Keçeci, şöyle konuştu:

"Sadece yasanın uygulanması ve gereğinin yapılmasını istiyoruz. İyi ya da kötü bir cevap istiyoruz. Ayrıca bu durumun yaşanmasında Van'daki sistem sorumlusunun hataları var. Ona da dilekçe verilmiş. Ama yine cevap yok. Başkale'de '9 karteksli köye ve 7 mezraya, 2014'te yeni tarım sisteminde destek verilmeyecek' deniliyor. Bu büyük bir kayıptır. Tapu ve ilgili kurumların çalışmalarını hızlandırmalarını ve bunlara hemen bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sesimizi duymasını ve bu konuda gereğinin yapılmasını istiyoruz." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkale'de Çiftçilere 'Geri Ödeme Talebinde' Bulunulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement