Başkan Akın'dan Eğitime Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Başkan Akın'dan Eğitime Tam Destek

Başkan Akın\'dan Eğitime Tam Destek

Gençler ve eğitime verdiği desteği her alanda sürdüren Ortaklar Belediyesi, Germencik ilçesine yepyeni bir okul daha kazandırmanın gururunu yaşıyor.

17.02.2014 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençler ve eğitime verdiği desteği her alanda sürdüren Ortaklar Belediyesi, Germencik ilçesine yepyeni bir okul daha kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Beldedeki okulların bakım ve onarımları, bu yıl miniklere kapılarını açan Fatih Anaokulu ve her yıl öğrencilere yapılan kırtasiye yardımı ile eğitime verdiği önemi hizmetle gösteren Ortaklar Belediye Başkanı ve MHP Germencik Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, inşaatı devam eden 32 derslikli yeni okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete açılacağını müjdeledi.

Aydın Valiliği, İl Milli Eğitim ile Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin koordinasyonu ve hayırsever Delgen Ailesinin katkılarıyla ilçeye kazandırılan okul, Pazarkuran Mahallesi Ülkümüz Yapı Sitesi yanında yükseliyor.

İmzalanan protokol sonrasında hızlı bir çalışma 70 günlük bir sürede kaba inşaatı yarılanan okul binası, 811 metre kare alan üzerine, 5 katlı olarak planlandı. Toplamda 4055 metrekarelik kapalı alana sahip olacak okul binası önümüzdeki eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak.

Başkan Akın, 20 yılı aşkın bir süredir Germencik ilçesinde yeni bir okul projesi kazandırılmadığını kaydederek bu eksikliği gidermek için çalıştıklarını belirtti. Gençlerin eğitiminde okul öncesi dönemin önemine dikkat çeken Başkan Akın, projede büyük emek sahibi olan İşadamı Murat Delgen başta olmak üzere; Aydın eski Valisi Kerem Al, yeni Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Germencik eski Kaymakamı Resul Çelik ve yeni kaymakam Bahri Tiryaki ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Tunç'a şükranlarını sundu, desteklerinden ötürü teşekkür etti.

MESLEKİ EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK!

Yeni neslin eğitimi kadar istihdama da önem verdiklerinin altını çizen Akın, yöre sakinlerine yeni iş olanakları sunmak adına projeler ürettiklerini belirtti. Bölgenin jeotermal zenginliğinin seracılık faaliyetlerinde kullanılması ve Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nin gelecek için büyük bir artı yaratacağını kaydeden Akın; "Ne iş olsa yaparım" anlayışını yıkarak mesleki eğitim ile bölgede işverenin bulmakta sıkıntı yaşadığı "Kalifiye ara eleman" sıkıntısını çözerek kısa vadede bin, orta vadede ise 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akın'dan Eğitime Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement