Başkan Akyürek Aladağ'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Akyürek Aladağ'da İncelemelerde Bulundu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ile Kerim Özkul, Derbent Aladağ'da incelemelerde bulundu.

02.02.2015 11:45  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ile Kerim Özkul, kayak merkezi olması için çalışma başlatılan Derbent Aladağ'da incelemelerde bulundu.

Akyürek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kış sporları ve turizm merkezi olarak Büyükşehir Belediyesi, Derbent Belediyesi ve Kaymakamlık ile işbirliği içinde bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu çalışmaları daha da ilerleteceklerini belirten Akyürek, "Nasıl bir proje ortaya çıkar şu anda net bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü belki daha ağırlıklı ve önemli bir projeye dönüştürme, yani kayak alanının Konya merkeze daha çok hitap eder bir projeye dönüştürmeyle ilgili de düşünceler var. Çalışmaları hızlandırıyoruz" diye konuştu.

Özkul ise Konya milletvekilleri olarak projenin hükümet nezdinde başta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere başkentteki bürokratik işlemlerin yapılması, takip edilmesi, gerçekleştirilmesiyle ilgili her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kabakçı da Aladağ ile Konya'da kayak turizmi diye bir sektörü daha açma imkanı elde edeceklerini, Konya'nın Beyşehir ile suyla tanışacağı gibi Derbent ile de kayakla tanışacağına işaret etti.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise önümüzdeki yıl Aladağ'da kayak pistlerinin hazırlanıp yolun asfaltlanacağını dile getirdi.

Derbent için değil Konya için yola çıktıklarını aktaran Acar, "Bursa'nın Uludağ'ı varsa, Konya'nın da Aladağ'ı var' demiştik. İnşallah bu gerçekleşiyor" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Akyürek Aladağ'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement