Başkan Aslan: "Ormandan Emeği Esirgemeyelim" - Son Dakika
Güncel

Başkan Aslan: "Ormandan Emeği Esirgemeyelim"

Başkan Aslan: "Ormandan Emeği Esirgemeyelim"

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye'nin önemli bir bölümünün çölleşmeyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

17.06.2013 13:41  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, çölleşmeyle mücadelede bu yılın sloganının 'Geleceğimizin kurumasına izin vermeyelim, geleceğimizi kurutmayalım' olarak belirlendiğini hatırlatarak, "Çölleşmeyle mücadelenin tematik sloganlarda kalmaması; toprağa ve ormana sahip çıkmak üzere 'emek yoğun' bir eyleme dönüştürülmesi gerekir" dedi.

Aslan, '17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, Dünya Çölleşme Risk Haritası'na göre Türkiye'nin önemli bir bölümünün çölleşmeyle karşı karşıya bulunduğunu, ayrıca ülke topraklarının yüzde 60'tan fazlasının erozyona maruz kaldığını belirtti. Settar Aslan, şunları söyledi:

"Çölleşmenin panzehiri, ağaca ve ormana sahip çıkmaktır. Resmi verilere göre ormanlarımızın yüzde 48'i bozuk vasıflıdır. Erozyon olgusunu da dikkate aldığımızda, ormanlarımız için 'daha fazla emek' harcamamız gerektiği açıktır. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, geride kalan 10 yılda 2.8 milyar fidan dikildiğini açıkladı. Bu fidanlar dikildikten sonra bakımının yapılması, yaşatılması ve ormana dönüştürülmesi lazım. Bu da emek gerektirir. Orman varlığımızın artırılması ve geliştirilmesi için daha fazla işçiye ihtiyacımız vardır. 22 milyon hektarlık orman alanına 22 bin işçiyle hizmet veremeyiz. Orman teşkilatımıza acilen 10 bin kadrolu işçi alınmalı ve yılın yarısında işsiz bırakılan 7 bin 600 geçici işçimize de kadro verilmelidir. Ormana ve ülke toprağına sahip çıkmak için buna mecburuz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Aslan: 'Ormandan Emeği Esirgemeyelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement