Başkan Bozkurt'tan "Gıda İsrafı" Konusunda Uyarı - Son Dakika
Yerel

Başkan Bozkurt'tan "Gıda İsrafı" Konusunda Uyarı

Başkan Bozkurt\'tan "Gıda İsrafı" Konusunda Uyarı

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, gıdanın israfının önemine dikkat çekerek,”Dünyada her yıl yaklaşık 10 milyon insan açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybediyor” dedi.

17.03.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, gıdanın israfının önemine dikkat çekerek,"Dünyada her yıl yaklaşık 10 milyon insan açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybediyor" dedi.

Toprak Mahsülleri Ofisi Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Nusret Özdemir ve Yücel Değirmengediği Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'u makamında ziyaret ederek, "Ekmek İsrafı" konulu kampanya hakkında bilgiler aktardı. Başkan Bozkurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özdemir ve Değirmengediği'ne teşekkür etti. Ziyarette konuşan Başkan bozkurt, ekmek israfının Türkiye'de hat safhada olduğunu belirterek, "Uzmanlar dünyada günde 1.3 ton gıdan israf ediliyor. Bu israfın önlenmesi halinde dünyadaki açlık oranının en aza inebilir. Her yıl yaklaşık on milyon insanın açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybediyor. Bu durum karşısında israfın önüne geçmek için toplumun israf konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor. Başkan Bozkurt, israfın önlenmesi dinimizce de öğütlenmiş ve israfın haram olduğu ifade edilmiştir" diye konuştu. Ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Bozkurt'tan 'Gıda İsrafı' Konusunda Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement