Başkan Doğan'dan 23 Nisna Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan'dan 23 Nisna Mesajı

Başkan Doğan\'dan 23 Nisna Mesajı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

22.04.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

23 Nisan'ın, millet iradesinin tecelli ettiği en anlamlı gün olduğunu belirten Başkan Doğan mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Demokrasimizin çatısı yüce meclisimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutluyoruz. Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesi, ülkemizin çocuklarımıza verdiği önemi ortaya koymaktadır."

"Yine bu tarih, Türk ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilerek, dünya barışına katkıda bulunacak gönül elçilerinin yetişmesine ve insani duyguları öne çıkaran bir bilincin gelişmesine de ortam hazırlamış ve öncülük etmiştir. İşte bu yönüyle, 23 Nisan 1920; bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk çocukları, kendilerine bu önemli günü armağan eden ve çocuksu duygularını dünya çocuklarıyla paylaşma fırsatı veren Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ile ne kadar övünseler azdır. Kendilerine bayram olarak armağan edilen 23 Nisan'ı çocuklarımız bu yönüyle de iyi özümsemeli, geleceğe umutla bakarken, geçmişi de unutmamalıdır."

"Türkiyemiz'de olduğu gibi İzmit Belediyemiz içerisinde çocuklarımızın ırkı, ulusu, yok. Dinleri ne olursa olsun Allah katında olduğu gibi büyüklerin katında da çocuk çocuktur. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Türkiye'de ilk Çocuk Hakları Masasını kuran, şehrimizin birçok yerine cep sinema sistemini çocuklarımıza armağan eden, yaz aylarında çocuklarımızın faydalanabileceği portatif yüzme havuzları kuran, öğrencilerimize ücretsiz bisiklet dağıtan, etüt merkezleriyle çocuklarımıza eğitim desteği sunan, çocuklarımız için Pişman Dergisi'ni çıkartan, Avrupa çocuk dostu belediyeler ağına üye tek ilçe belediyesi ve çocuk dostu belediye başkanı olarak çocuk odaklı hizmetlerimize devam etmekteyiz."

"Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, onlara ve dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü de, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan'dan 23 Nisna Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement