Başkan Güler'den Yılsonu Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Güler'den Yılsonu Değerlendirmesi

Başkan Güler\'den Yılsonu Değerlendirmesi

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı’nın 100 bin nüfusa ulaşması ve yaşanabilir bir ilçe olma hedefine doğru sağlam adımlarla ilerleyebilmesi için planlanan projelerin 2019 yılına kadar yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

01.01.2014 13:39

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı'nın 100 bin nüfusa ulaşması ve yaşanabilir bir ilçe olma hedefine doğru sağlam adımlarla ilerleyebilmesi için planlanan projelerin 2019 yılına kadar yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede faaliyet gösteren basın yayın organlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Konuşmasına yeni yıl mesajı ile başlayan Güler, 2014 yılının tüm Tavşanlı halkına hayırlar getirmesini temenni ederek özellikle İslam Coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların son bulmasını diledi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler 2013 yılında yapılan çalışmaları değerlendirirken Göbel Termal Tesisleri, Ada Mesireliği projesi, Organize Sanayi Bölgesi, içme suyu ve atık su arıtma tesisleri, MOBESE, temizlik çalışmaları ve sosyal kültürel etkinlikler başlıkları altında açıklama yaptı.

"GÖBEL BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK"

Başkan Güler, ilk olarak yeşil alan ve çevre düzenlemeleri konularına değinerek Göbel Termal Tesislerinin öneminden bahsetti. Güler, "Yapılan araştırmalar, Göbel'in Ege Bölgesi'nde oksijen zenginliği ve su bakımından en iyi kaynaklardan biri olduğunu ortaya çıkarıyor. Biz de bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla yatak kapasitesini 300'e çıkarttık. Yeşil alan düzenlemeleriyle bu bölgeye önemli bir ivme kazandırdığımızı düşünüyorum. 2017'e kadar süren bir hedefimiz var. Tavşanlılılara şu müjdeyi verebilirim ki, Göbel'e bir otel inşaatı söz konusudur. Yapacağımız açık havuzlar, oyun grupları ve spor tesisleri ile Göbel'i bölgenin parlayan yıldızı yapacağız" dedi.

Ada Mesireliği projesinde de yüzde 70'lik bir gerçekleşmenin olduğunu belirten Güler, "Kafeteryalar ve düğün salonuyla Ada Mesireliği güzel bir alana dönüşüyor. Bu bölge; daha geniş kapsamda stattan, yeni hayvan pazarına kadar 1 milyon metrekareye ulaştırılarak ilçenin gözbebeği haline getirilmelidir" diye konuştu.

Organize Sanayi konusunda Tavşanlı'nın özellikle son zamanlarda önemli bir ivme kazandığını anlatan Güler, "Bu konuda Allah'a şükrediyorum. 1999-2009 yılları arasında sadece tabelası olan bir OSB varken, bugün yüzde 70 doluluk oranına sahibiz. Kaymakamlık, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Belediye olarak uyumlu bur çalışma yürüterek 2 bin kişinin çalıştığı bir alana kavuştuk. Hedefimiz 3 bin kişinin istihdam edildiği bir OSB'dir. Bu bağlamda ikinci etap çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor" şeklinde konuştu.

İÇME SUYU VE ATIK SU ARITMA TESİSLERİ

İçme suyu ve atık su arıtma tesislerinin Tavşanlı için çok önemli projeler olduğunu kaydeden Başkan Güler, içme suyu arıtma tesisinde DSİ'nin 30 milyar TL'lik yatırım yapma sözü verdiğini, 2014 Mayıs ayına kadar da tesisin kuruluşumu için herşeyin netleşeceğini belirtti. Bu çalışmaya paralel olarak yürütülen atık su arıtma tesisine ilişkin de bilgiler veren Güler, bu projenin 2014 Mart ayında ihalesinin yapılacağını söyledi.

Başkan Güler, Tavşanlı'nın güvenli bir şehir olması için de Belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek, Tavşanlı'nın 32 kamerayla izlendiğini, 8 adet de plaka tanımlama sisteminin kurulduğunu anlattı.

Son olarak sosyal ve kültürel etkinliklere değinen Güler, "Özellikle kış aylarında düzenlediğimiz konferans, panel ve etkinlikler halkımızın takdirini toplamıştır. Bu tür önemli toplantılarımıza üst düzeyde katılım gösterildiği için halkımıza teşekkür ediyorum. Bu arada Aşevimiz de halkımızın desteğiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Günlük 500 kişiye 2 öğün sıcak yemek veriyoruz. Ayrıca halk ekmek aracılığıyla da 400 vatandaşımıza ekmek dağıtmaktayız" ifadelerini kullandı.

Güler Tavşanlılı ailelere de seslenerek, "100 bin nüfusa ulaşmayı hedefleyen ilçemizde maalesef bazı kaygılar da gündeme geliyor. Özellikle gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması anlamında herkesin dikkatli olması gerekmektedir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Güler'den Yılsonu Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement