Başkan Karaosmanoğlu, "Derneklerimiz Birliğimizin Simgesidir" - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu, "Derneklerimiz Birliğimizin Simgesidir"

Başkan Karaosmanoğlu, "Derneklerimiz Birliğimizin Simgesidir"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İş kollarının dernekleri ve STK’larla bir araya gelmeye devam ediyor.

20.03.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İş kollarının dernekleri ve STK'larla bir araya gelmeye devam ediyor.

Kocaeli Profesyonel Halı Yıkamacılar Derneği Başkanı Niyazi Çakır beraberindeki heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu'nun diğer konukları ise Kandıra Teksen ve Orta Köyleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Soner Yağız ve yönetimi oldu. Başkan Karaosmanoğlu ziyaretlerden dolayı memnuniyetini dile getirirken, "Kocaeli'ndeki derneklerimizin çalışmalarını takip ediyor, faydalı işlerde kendilerini takdir ediyorum. Derneklerimizin birlik ve beraberlik duygusunu sağlama çabalarının yanı sıra, dirliğimizin simgesi oldukları için STK'larımızın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Derneklerimiz birliğimizin simgesidir" dedi.

Kocaeli Profesyonel Halı Yıkamacılar Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi alan ve düşüncelerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Esnafımız birlik içinde hareket ederse daha bereketli ve daha kazançlı işlere imza atacağına inanıyorum. Ayrıca belirli bir iş kolu için kurulan derneklerimiz kayıt altına alınmayan işletmelerinde belirlenmesinde devletin kurumlarına yardımcı olacaktır. Ülkemizin ve yerel yönetimlerin gelişmesinde alınan her kuruş verginin katkısı vardır. Burada esnafımız üzerine düşeni yaparak, sorumluluğunu yerine getirmektedir. Bize düşen görevde göreve geldiğimiz ilk günkü gibi alın terinden verilen bu verginin kentimize hizmet olarak yansımasıdır. Çok şükür ki bunu başarabiliyoruz" diye konuştu.

KOBİ'lerimiz, sanayicimiz ve esnafımız, hükümetimizin çıkardığı AR-GE Kanununu inceleyerek daha iyi hizmet verme noktasında kendisini yenileyebileceğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Hizmetlerimizin kalitesini artıracak teknolojiye ulaşmak için bir AR-GE birimleri oluşturulmasında meslek odalarıyla irtibata geçilmelidir. Bu sayede geliştirilecek yeni makinalarla gerek enerji gerekse maliyetlerinde azalmalara imza atabilir. Hükümetimiz, AR-GE ile ilgili atacak her adımda yapılacak her türlü çalışmalara destek vermek, yükünüzü hafifletmek ve gelişimi sağlamak için bu kanunu çıkardı" şeklinde hatırlatmalarda bulundu.

Kandıra Teksen ve Orta Köyleri Kültür ve Dayanışma Dernek Yönetimini ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeni yönetimin hayırlı olmasını dileyerek, "Hemşeri derneklerimiz rutin olarak yaptıkları lokal kurup orayı kahvehaneye çevirme mantığından çıkmalıdır. Derneklerimiz siyasi geçmişi varsa onu bir kenara bırakıp, kahvehaneye dönmüş ortamlarını düzenleyerek üyelerinin menfaatine dayalı çalışmalar yapmalıdır. Hemşeri derneklerimizi akıllarda olan olumsuz görüntüyü bozmalı ve kabuğunu kırarak yeniliklerle halkımızın karşısına çıkmalıdır. Ayrımcılık oyunlarıyla ülkeyi bölmeye çalışan kesimlerin hedefindeki insanlar gençlerdir. Derneklerimiz kültürlerini geleceğe taşımak, milli birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştıracak eğitimlerle genç neslimize hizmet etmelidirler. Bunları yaparsak ülkemizde huzur olur, gençlerimiz daha güzel yetişir" dedi.

Kocaeli'nde yapılacak her türlü çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Derneklerimizi ve faaliyetlerini önemsiyorum. Fırsat buldukça sizlerin faaliyetlerinde katılmaya çalışıyorum. Halkımızın birlik içinde olduğu her ortam ülkemizin kardeşliği için atılan büyük bir adımdır" diyerek sözlerini tamamladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu, 'Derneklerimiz Birliğimizin Simgesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement