Başkan Kasap "Vira Bismillah" Dedi - Son Dakika
Güncel

Başkan Kasap "Vira Bismillah" Dedi

Başkan Kasap "Vira Bismillah" Dedi

2014-2015 balıkçılık av sezonunun açılması münasebetiyle Rize il merkezindeki balıkçı barınağında tören düzenlendi.

01.09.2014 11:07

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve balıkçıların katıldığı törende Rize Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, folklor gösterisi sundu.

Törende konuşan Vali Yazıcı, bölgede balıkçılığın yadsınamaz bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Karadeniz Türkiye'de balıkçılığın yüzde 63'ünü sağlamaktadır. Rize'nin de Karadeniz coğrafyasında balıkçılıkta önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Giderek azalmakla birlikte balıkçılıkla ekmek yiyen aile sayısı yine de küçümsenmeyecek kadar çok" şeklinde konuştu.

Balıkçılık sektörünün Rize'nin en eski geçim kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Balıkçılık, geçmiş yıllarda Rize'nin çaydan önce gelen geçim kaynaklarından birisiydi. Balıkçılık sektöründe çalışan kişi sayısı dikkate alındığında teknelerde çalışan tayfalar ve sektörle dolaylı yoldan etkileşim içerisinde bulunan kişilerle birlikte 20 bin kişilik bir faaliyetin olduğunu görmekteyiz. İlimizde avlanan balıkların çevre illere pazarlanması ekonomik olarak önemli bir yere sahiptir. 2014 – 2015 balıkçılık sezonunun, bu işten ekmeğini çıkartan insanlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut ise Rize'de 37 balıkçı barınağının olduğunu belirterek, "Ticari anlamda 5 bin kişi balıkçılıktan geçimini sağlıyor. 25 tanesi 12 metreden büyük olmak kaydıyla toplamda bin 79 adet balıkçı gemimiz mevcut. Ortalama olarak yılda 50-60 bin tonluk bir avcılıktan ve 2 bin 500 tonu da yetiştiricilikten olmak üzere bir potansiyelimiz var. Ümidimiz yeni sezon üretici ve tüketiciler açısından hayırlı geçer" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından balıkçılar havai fişek gösterisi eşliğinde, "Vira Bismillah" diyerek teknelerle denize açıldı. Balıkçılarla birlikte denize açılan Vali Yazıcı ve Başkan Kasap, bir müddet balıkçı teknelerini denizden takip etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kasap 'Vira Bismillah' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement