Başkan Nafi Güral: 15 Temmuz Felaketi İş Dünyasının Azimli Direnişi Sayesinde Kolay Atlatıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Nafi Güral: 15 Temmuz Felaketi İş Dünyasının Azimli Direnişi Sayesinde Kolay Atlatıldı

Başkan Nafi Güral: 15 Temmuz Felaketi İş Dünyasının Azimli Direnişi Sayesinde Kolay Atlatıldı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, 15 Temmuz sonrası muhtemel bir krizin iş dünyasının azimli direnişi sayesinde kolay atlatıldığını ifade etti.

28.09.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, 15 Temmuz sonrası muhtemel bir krizin iş dünyasının azimli direnişi sayesinde kolay atlatıldığını ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği yılda iki defa düzenlenen 'Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı' Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu başkanlığında yapılan toplantıya, KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

Toplantıda, KUTSO meslek komitelerini temsilen söz alan komite başkanı ve üyeleri, birer konuşma yaparak, son altı ayda gerçekleştirilen faaliyetler ve yürütülen çalışmalar hakkında, haziruna bilgi sundular.

Toplantının sonunda, haziruna hitap eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, güncel siyasi ve ekonomik konulardaki değerlendirmelerini paylaştı.Güncel gelişmeleri değerlendiren Güral, yatırımların, üretim ve istihdamın artırılması yönünde iş dünyasına tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, 6736 sayılı yasa ile borçlara yapılandırma fırsatı sağlandığından bahisle, işletmelerin yararlanabileceği kolaylıkları paylaştı.

15 Temmuz sonrası süreci de, iş dünyası açısından değerlendiren Güral, şunları söyledi: "15 Temmuz felaketinin yarattığı psikolojik, sosyolojik, ekonomik şok etkisinin dağılmaya başladığını hep beraber sevinerek görüyoruz. Her üç faktör, iş dünyamızı olumsuz anlamda etkileyebilecek olmasına rağmen, iş dünyasının azimli direnci sayesinde, bu şok kolay atlatıldı. Sade vatandaştan farklı olarak üstlenmek zorunda olduğumuz, ekonomik görevlerimizi canla başla devam ettiriyoruz. Hayat devam ediyor, devam ederken de, her gün yeni gündemlerle karşılaşıyoruz. Bugünlerin gündeminde iki yeni madde var; birincisi Moody's kredi derecelendirme kuruluşunun not indirimi, ikincisi de kredi kartları uygulamalarındaki rahatlatma ile piyasada yaratılmak istenen canlılık. Moody's not indirimi ülkemize karşı yürütülen yıpratma, zarar verme politikalarının doğal sonucu. Batı ülkeleri, güçlü Türkiye ve güçlü lider istemiyor. Zarar verebilmek için elindeki bütün kozları insafsızca kullanıyor. Ancak, bu girişimin sahibi ülkelerin bekledikleri zararların, bekledikleri ölçüde olmasını tahmin etmiyorum. Zira ülkemize gelecek sermaye ve krediler için, bu gibi not indirimlerinin siyasi olduğunu biliyoruz. Sermaye sahipleri, not indirimini değil, kendi çıkarını gözeterek karar veriyor. Aslına bakarsanız, yabancı sermaye için Türkiye bir cennet, gelişmiş ülkelerde parasını değerlendirecek ortam yok, Türkiye de çok. Bu nedenle, bu not indiriminin ülkemize çok da zarar verecek bir karar olmadığını düşünüyorum." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Nafi Güral: 15 Temmuz Felaketi İş Dünyasının Azimli Direnişi Sayesinde Kolay Atlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement