Başkan Özdemir Laleş'te - Son Dakika
Yerel

Başkan Özdemir Laleş'te

Başkan Özdemir Laleş\'te

Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile çok sayıda seçilmiş DBP ile HDP'li, Ezidilerin kutsal şehrini ziyaret ettiler.

18.08.2014 10:32

IŞİD çetelerinin Kürt yerleşim alanlarına saldırması nedeniyle temaslarda bulunmak için Federal Kürdistan Bölgesi'ne giden HDP'li vekiller ve DBP'li belediye eş başkanlarından oluşan heyet, temaslarını sürdürüyor.

Heyet içerisinde HDP milletvekilleri Selma Irmak, Erol Dora ve Gülseren Yıldırım'ın yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir ve Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Emrullah Cin ile AB eski Parlementeri Feleknaz Uca yer alıyor.

Heyet Zaxo ve Duhok'taki temaslarının ardından Êzidîler için kutsal olan Beyta Laleş'i ziyaret etti. Şexan bölgesinden çok sayıda Êzidînin sığındığı kutsal mekanın girişinde yetkililer ve din alimleri tarafından karşılanan heyet, samimi bir şekilde ağırlandı.

Êzidîlerin durumu hakkında bilgi alan heyet, din alimlerinden ve Êzidî yetkililere yaşanan trajediyi bertaraf edene dek destek sözü verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Başkan Özdemir Laleş'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement