Başkan Pektaş: "Basmane Hayat Bulacak" - Son Dakika
Yerel

Başkan Pektaş: "Basmane Hayat Bulacak"

Başkan Pektaş: "Basmane Hayat Bulacak"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Basmane’deki 18 mahallenin muhtarıyla biraraya geldi.

16.06.2014 11:02

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Basmane'deki 18 mahallenin muhtarıyla biraraya geldi. Bölgenin sorunlarının dile getirildiği toplantıda hayata geçirilecek kültürel ve sosyal projeler hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, tarihi semti yeniden İzmir'in merkezi yapmak istediklerini söyledi.

Konak Belediyesi'nin, ilkini geçtiğimiz haftalarda Gültepe'de gerçekleştirdiği muhtar toplantılarının ikincisi bu kez Basmane'de düzenlendi. Tarihiyle İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan semtin 18 muhtarıyla biraraya gelen Konak Belediye Başkanı Pekdaş, bölgenin sorunlarını dinledi. Konak İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Padır, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Davut Hancıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi Muhtarlar Masası'ndan yetkililerin de katıldığı toplantıda; TEDAŞ, İZBETON ve Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der) temsilcileri de hazır bulundu.

SORUNLAR AKTARILDI

Ev sahipliğini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın üstlendiği toplantıya; 19 Mayıs, Hasan Özdemir, Kadifekale, Kosova, Ali Reis, Faik Paşa, Kubilay, Altınordu, Akıncı, Ballıkuyu, Yeşildere, Kocakapı, Etiler, Akarcalı, Hurşidiye, Kurtuluş, Vezirağa ve Oğuzlar mahalle muhtarları katıldı. 113 mahallesi bulunan Konak'ın en tarihi semti Basmane'nin bugünü ve geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda, altyapı başta olmak üzere mahallelerde yaşanan sorunları dile getirildi. Muhtarların talep ve şikayetlerini dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çözüm önerilerini not etti.

TARİH ORTAYA ÇIKIYOR

Konak'ta yapacak çok işleri olduğunu belirten Başkan Pekdaş, yerel demokrasinin en önemli ayaklarından biri olan muhtarlarla, daha sık biraraya geleceklerini söyledi. Basmane'nin el birliğiyle yeniden ayağa kaldırılacağını söyleyen Pekdaş, "Bundan sonra da belirli periyotlarla bir araya gelelim istiyoruz. Basmane tarihi bir bölge ve tarih yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Buraları birlikte düzenleyeceğiz. Kentin kimliğini birlikte ortaya çıkaracağız" dedi.

Başta alt yapı olmak üzere teknik işlerde kullanılan ekipmanların yenilenmesi için düğmeye bastıklarını belirten Pekdaş, gerekli alım çalışmalarının sürdüğünü, hayata geçirilecek kültürel ve sosyal projelerle bölgenin yeniden İzmir'in merkezi haline geleceğini ifade etti.

MÜLTECİ SORUNUNA ORTAK ÇÖZÜM

Toplantıda Basmane'nin en önemli sorunlarının başında gelen mülteci sorunu da gündeme geldi. Basmane'nin mültecilerin yaşadığı en yoğun bölge olduğuna vurgu yapan Pekdaş, özellikle iç savaştan kaçan Suriyelilerle birlikte mülteci nüfusunun ciddi boyutlarda arttığını söyledi. Bu durumun başta sağlık sorunları olmak üzere pek çok sorunu beraberinde getirdiğini dile getiren Pekdaş, Emniyet güçleriyle birlikte koordineli çalışarak Konak'taki mültecilerin kayıt altına alınması gerektiğini belirtti. Pekdaş, toplantıya katılan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Davut Hancıoğlu'na bu konuda işbirliği önererek, "Hem insani yardım hem de genel toplum sağlığı açısından Suriye vatandaşlarının kayıt altına alınması çok önemli. Biz de Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz ancak Işıkkent'te yer alan kayıt merkezinin bölgeye uzaklığı işlemleri yavaşlatabiliyor. Bunun yerine Basmane'de açılacak bir kayıt bürosu aracılığıyla belediye, büyükşehir, emniyet, sağlık müdürlüğü ve sivil toplum koordinasyonuyla hizmetin tek elden yürütülmesi sağlanabilir" diye konuştu

"HİZMETTEN KAÇMAYIZ"

Toplantıda konuşulan konulardan biri de bölgedeki okul ve camilerin tadilatları oldu. Muhtarların tadilat taleplerini değerlendiren Başkan Pekdaş şöyle konuştu:

"Biz kendi görevimiz olmayan şeyleri de hemşerilerimize hizmettir deyip yapıyoruz. Elbette yapalım, başımızın üstüne. Ama Milli Eğitim'in, Diyanet'in bunları yapma görevi var. Devlet bütçesinden kaynak aktarılıyorsa yapmalılar. Kamu hizmetlerinin daha nitelikli gitmesi için talep etmenizde de fayda var. Bazı birimlere kendi görevlerini hatırlatmak gerekiyor. Talep etmenize rağmen görev yerine getirilmezse biz görevimiz olmasa dahi hemşerilerimize hizmet için ne gerekiyorsa yaparız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Pektaş: 'Basmane Hayat Bulacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement