Başkan Pektaş'tan Çatkapı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Pektaş'tan Çatkapı Ziyaret

Başkan Pektaş\'tan Çatkapı Ziyaret

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kahramanlar semtini gezerek, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi.

21.05.2014 11:49

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kahramanlar semtini gezerek, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi. Seçimden önce pazaryeri, otopark ve çocuk oyun alanı isteyen vatandaşlara çalışmaların başlandığı bilgisini verdi.

Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, seçim öncesi söz verdiği gibi makamda değil, halkın arasında olmaya devam ediyor. Her fırsatta çat kapı mahalle gezileri yapan Pekdaş, önceki gün de Alsancak ve Ege Mahallesi arasında kalan Kahramanlar semtini gezdi. Mahalle sakinleriyle biraraya gelen Pekdaş, sorunları yerinde dinledi. Bir zamanlar Konak'ın en uzun sokağı olan 1420 Sokak'taki esnafın davetini kırman Pekdaş, onlarla birlikte çay içip, sohbet etti.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA ŞART

Konak'ın en sakin ve şirin semti Kahramanlar'ın yeniden eski güzel günlerine dönmesi için el birliğiyle çalışacaklarını dile getiren Başkan Pekdaş'tan seçimden önce pazaryeri, otopark ve çocuklar için oyun parkı talebinde bulunan mahalle sakinlerine sorunların çözümü için gereken çalışmalara başlandığının bilgisini verdi. Başkan Pekdaş, "Kahramanlar Semti sadece Konak'ın değil İzmir'in önemli semtlerinden biri. Seçim çalışmaları sırasında sık sık buraları gezerek, sorunları yakından görme fırsatım oldu. Çözümü için çalışmalara başladık. Öncelikle sorunların doğru bir şekilde ele alınması lazım. Bizler, sizler, hepimiz üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Tabi ki, 'Bugün sünnet yarın deniz' olmuyor. Sistemli ve koordineli çalışmak gerek. Belediye olarak çözüm yollarını belirleyip, projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

KÜLTÜRPARK CANLILIĞINI YİTİRMEYECEK

Kahramanlar gezisinde semtin tarihi spor kulübü Çayırlıbahçe'yi de ziyaret eden Başkan Pekdaş, burada hem dernek yöneticileriyle, hem de mahalle sakinleriyle sohbet etti. Vatandaşların Kültürpark Fuar Alanı ile ilgili düşüncelerini dinleyen Pekdaş, Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de yaptırdığı yeni Fuar alanın hizmete girmesiyle birlikte Kültürpark'ın kongre merkezine dönüşeceğini söyledi. Pekdaş, "Yeni fuar alanı hizmete girince Kültürpark'ta İzmir Enternasyonal Fuarı ile tamamen halka yönelik birkaç fuar daha kalacak. Böylelikle buranın canlılığı yitirilmeyecek. Ayrıca kongre merkezlerinin hizmete girmesiyle burası tamamen kongre turizmine hizmet eden bir bölge haline dönüşecek" dedi. Mahalle sakinleri de Kültürpark'ın duvarlarının yıkılmamasını ancak içerisinde çay bahçeleri açılmasını istediklerini iletti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Pektaş'tan Çatkapı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement