Başkan Serkan Acar Muhtarlar İle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Serkan Acar Muhtarlar İle Buluştu

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bir yandan sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Aliağa'nın sorunlarını yerinde tespit ederken, ilçe genelinde ki muhtarları da unutmadı.

28.02.2015 16:45

SOHBET HAVASINDA GEÇTİ

Başkan Serkan Acar, Aliağa ilçesindeki mahalle muhtarları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Altınel Seminer Salonunda sohbet havasında gerçekleşen toplantı da; Mahallelerin temel sorunları ile muhtarların yeni talep ve çözüm önerilerini dinleyen Başkan Serkan Acar, muhtarlar ile görüş alış verişinde bulundu.

MANEVİ DESTEK İSTEDİ

Mahalle muhtarlarına 11 aylık dönemi kapsayan belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Acar, Aliağa Belediyesinin devam eden ve gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleri anlattı. Kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yapan Başkan Acar, Aliağa Belediyesi'nin daha çağdaş bir kent oluşturmak adına yürüttüğü gelişim ve dönüşüm çalışmalarına katkı noktasında muhtarlardan manevi destek istedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK!

Muhtarlara tek tek söz veren Başkan Acar, kısa vadeli sorunların çözümü için ilgili birim amirlerine gerekli talimatları verdi. Aliağa Belediyesi'nin yetkisi dışında olan sorunların çözümünde ise, belediye olarak ilgili kurumlara başvuracaklarını ve konuların takipçisi olacaklarını söyledi.

ON YILLARDIR İHMAL EDİLEN KÖYLER HİZMETLE TANIŞTI

Özellikle Bütünşehir Yasası ile Aliağa'nın Mahallesi statüsüne kavuşan köylerde alt ve üst yapı noktasında ciddi sorunların bulunduğuna dikkat çeken Başkan Acar, Aliağa Belediyesi bünyesinde; Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü iş birliğinde kurulan toplam çözüm ekiplerinin yenileme ve düzenleme çalışmalarına mahalle konumuna dönüşen ve on yıllardır ihmal edilen köylerden başladıklarını belirtti.

MART 2018 HEDEFİ

Aliağa'yı modern, yaşam standartları yüksek ve daha yaşanabilir çağdaş bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Acar, Çıtak'ta başlayan Güzelhisar ve Samurlu'da devam eden çalışmaların Aliağa genelinde ki tüm mahallelerde önem sırasına göre devam edeceğinin bilgisini verdi. Başkan Acar, 2014 yerel seçimleri öncesinde Aliağa halkına sunduğu seçim bildirgesinde yer alan tüm vaatlerini en genç 2018 yılının mart ayına kadar hayata geçireceğini ifade etti.

ÖNCEKİ DÖNEMİN BÜTÇESİ YETERSİZ GELDİ

2014 Aralık ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanan yatırımların aksadığını itiraf eden Başkan Acar, gecikmenin geçmiş döneme ait kısıtlı ve yetersiz bütçenin neden olduğunu öne sürdü. Aliağa Belediyesi'nin 2014 yılı bütçesinin bir önceki dönemde görev yapan belediye meclisi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Acar, "Bir önceki dönemde görev yapan arkadaşlarımız da kendi öngörüleri çerçevesinde bir bütçe planlaması yapmışlar. O planlamayı bizim değiştirme veya bütçeye ekleme gibi bir şansımız yoktu. Bizde kısıtlı bütçeyle ancak yapabileceklerimizi yapmaya çalıştık" diyerek, 2015 yılında ise kendi dönemine ait bütçenin ödeme kalemleriyle daha hızlı hareket etme imkanına sahip olduklarını ve önceki dönemden kalan 30 Milyonluk borç yükünün ağırlığını omuzlarında hissetmelerine rağmen Aliağa tarihinde ilk defa 29 Milyon gibi rekor bir yatırım bütçesi yaptıklarını söyledi.

DÖRT BİR TARAFTA EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

2015 Yılının Ocak ayı itibariyle ilçede 7 şantiyeye ulaştıklarına ve çalışmaların kentin dört bir tarafında eş zamanlı olarak devam ettiğine vurgu yapan Başkan Acar, 7 farklı noktada yapılan yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında yürütülen beş projeyi, kentte yeşil dokuyu arttırıcı, yeni yaşam alanlarından oluşan, prestij projeler olarak nitelendirdi.

274 KİLOMETRE YOL, 200 BİN METREKARE PARKETAŞ

Aliağa'nın tüm sorunlarına vakıf olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Acar, "Geçtiğimiz 11 aylık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle, İZSU'yla, TEDAŞ'la, Kanalizasyon İdaresiyle, Kara Yollarıyla, Telekom'la organize bir şekilde hareket etmeye çalıştık. Bu çalışmalarımızı önümüzde ki süreçte de aynı titizlikle sürdüreceğiz. Şuan bazı mahallelerimizdeki asfaltlama çalışmalarımız maalesef hava muhalefeti nedeniyle yavaşladı. Ancak planlamamız kapsamında ova yolları dahil olmak üzere 274 kilometre satih asfalt kaplama yol çalışması ile birlikte 200 bin metrekare de parketaş döşemeyi hedefliyoruz" diye konuştu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Serkan Acar Muhtarlar İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement