Başkan Tarhan Esob Yönetim Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tarhan Esob Yönetim Toplantısına Katıldı

Başkan Tarhan Esob Yönetim Toplantısına Katıldı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Toplantısına katılarak, bölgedeki sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

02.04.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Toplantısına katılarak, bölgedeki sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Gürsoy ve Ruhsat Denetim Müdürü Atilla Bal'ın da katıldığı toplantıda konuşan ESOB Başkanı Talat Dinçer, "İl genelinde örgütlü 72 meslek odamızın ve bu odalarımıza bağlı 70 bin üyemizin sorun ve beklentilerine çözüm arandığı yönetim kurulu toplantımızı onurlandırmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Sayın Başkan yaptığı çalışmalarla bölge halkının ve esnafının büyük taktirini kazanıyor. Mezitli yeni yerleşim alanı ve çalışmalar titizlikle takip ediliyor. İlçemiz planlı programlı bir şekilde gelişiyor. Bizler doğru çalışan, dürüst yöneticilerin her zaman yanındayız. Yaptığınız hizmetler esnafımızca memnuniyetle karşılanıyor. Gösterdiğiniz olumlu tavır bizi memnun ediyor" dedi.

Dinçer, bölgedeki en önemli sorunlarının Suriyeliler ve sanayi sitesi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti; "Suriyeliler ilimizde ve büyük sorun. Bugün gıdadan giyime, eğitimden sağlığa kadar her alanda ticari faaliyet gösteriyorlar. Bizim esnafımız vergilerin yanı sıra gıda kodeksi, hijyen, iş güvenliği ve iş sağlığı gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalırken, Suriyeliler hiçbir kayıt altında olmadan ve nerede yapıldığı beli olmayan gıda ürünlerini rahatlıkla satabiliyorlar. Haksız rekabetin yanı sıra gıda kodeksine uygun olmayan ürünlerin satılmasıyla halk sağlığı da tehdit ediliyor. Ayrıca şu da çok dikkatimizi çekiyor. İlimizde yaşayan Suriyeliler, Türk esnaftan alış veriş yapmıyor, gidiyor Suriyelilerden ihtiyacını gideriyorlar."

Başkan Dinçer, bir diğer sorunlarının da sanayi sitesi olduğunu ifade ederek, "Bugün Mezitli Sanayi Sitesi ihtiyacı karşılamıyor ve bölgenin sanayi sitesine ihtiyacı var. Biz Mezitli'nin kendi ekonomisini oluşturmasını umut ediyor ve bekliyoruz. Oradaki esnaf Mersin'e taşınmasın. Mezitli'de görüntü ve gürültü kirliği yaratan esnafın, Davultepe ve Tece'ye de hitap edebilecek modern bir sanayi sitesine kavuşmasını bekliyor ve bu konuda desteğinizi istiyoruz" diye konuştu.

"SURİYELİLER ÜLKESEL SORUN"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise Suriyeli konusunun büyük sorun olduğuna dikkat çekerek, "Halkın anlayışıyla politikacının anlayışı örtüşmüyor. Elbette onlar savaştan kaçıp gelmişler ama bölgemiz için büyük sorun teşkil ediyorlar. Ekonomik ve sosyal anlamda büyük sorun yaşıyoruz. Artı toplumun sosyal dokusu var. Suriyelilerle sosyal dokumuzda örtüşmüyor. Bu mesele gittikçe büyüyor. Çalışma Bakanlığı'ndan izni olan 19 Suriyeli varken, bölgemiz maalesef Suriyeli işyerlerinden geçilmiyor. Bu konunun hükümetle birlikte Valilik, Emniyet ve Belediye Başkanlarımızla birlikte görüşülüp, bölge esnafımızın ve halkımızın mağduriyeti giderilmelidir" dedi.

Tarhan, Mezitli Sanayi Sitesi konusunda gereken hassasiyeti göstereceklerini ifade ederek, "Bölgemize sanayi sitesi, oto galericiler sitesi ve mobilyacılar sitesi kurulması çalışmasındayız. Ama bunların imar nazım planında yer alması lazım ve bu konuda STK'ların baskı unsuru oluşturması gerek. Biz konunun takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tarhan Esob Yönetim Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement