Başkan Toltar " Halkımıza Mağduriyet Yaşatılmayacak" - Son Dakika
Yerel

Başkan Toltar " Halkımıza Mağduriyet Yaşatılmayacak"

Başkan Toltar " Halkımıza Mağduriyet Yaşatılmayacak"

Dilovası Belediyesi Haziran ayı meclisi Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında belediye toplantı salonunda yapıldı.

03.06.2015 15:55

Dilovası Belediyesi Haziran ayı meclisi Belediye Başkanı Ali Toltar'ın başkanlığında belediye toplantı salonunda yapıldı.

Belediye meclisinde konuşan Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası'ndaki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin halkın ödeyebileceği bir seviyeye getirilmesi için girişimlerin devam ettiğini söyledi. Başkan Toltar, "Bu güne kadar milli emlak bedelleri için 3 defa komisyon toplandı. Rayiç bedelleri yüksek bulduk. Halkımızın alım gücünü aştığı için itiraz ettik. Halkımızın gelir durumu belli olduğu için vatandaşımızın mağdur olacağı hiçbir şeye taraf olmadık olmayacağız. Daha henüz Diliskelesi ve Fatih mahallelerimizde ölçüm ve tespitler tam sağlıklı olarak yapılmadı. Mimar Sinan ve Orhangazi mahalleri için bizler elimizden gelen şeyi vatandaşımızın lehine kullanıyoruz. Halkımıza yardımcı olmak bütçesine uygun bir fiyatlarda oluşturulması için uğraş veriyoruz" dedi.

Görev alanlarına girmeyen konularda bile vatandaşın her sorununun öncelikleri olduğunu belirten Toltar, "Milli Emlak, Tapu Kadastro ve diğer ilgili birimler ölçümler yaparak Ankara'dan görüş alınarak ve bedeller belirlenmiş, biz bu belirlenen bedellere üç kez itiraz ettik ve görüş belirttik. Biz fiyat belirleme yetkisine sahip değiliz. İnşallah sorun en kısa sürede çözülür fiyatlar halkımızın alım gücüne göre belirlenir ve mağduriyetler yaşanmaz, ve halkımıza tapuları verilir. Parası bütçesi uygun olmayana 5 yıl vade yapılacak vade farkı uygulanmaksızın tapusunu alacak. Bizim amacımız ve hedefimiz, bütün caba ve çalışmalarımız gayemiz gayretimiz vatandaşlarımızın yasam kalitesini yükseltmek daha huzurlu daha modern bir Dilovası'nı inşa etmek ve bu yolda hizmet etmektir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Toltar ' Halkımıza Mağduriyet Yaşatılmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement