Başkan Topbaş Şampiyon İtfaiyecileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Topbaş Şampiyon İtfaiyecileri Ödüllendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ABD'de düzenlenen 16. İtfaiye ve Polis Oyunları'nda 15 madalya alan itfaiyecileri ödüllendirdi.

13.07.2015 15:47

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ABD'de düzenlenen 16. İtfaiye ve Polis Oyunları'nda 15 madalya alan itfaiyecileri ödüllendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Saraçhane Belediye Sarayı'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, ilk kez katıldıkları oyunlarda 15 madalya ile dönen itfaiyecileri tebrik etti.

Bu madalyaların sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olmadığını ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

"Bu madalyalar İstanbul'a ait, Türkiye'ye ait bir gurur tablosu. İnanıyorum ki bu aynı zamanda diğer belediyelerimize de örnek teşkil edecektir. Bu tecrübeler bize yeni açılımları sağlayacak. ve arkanızdan gelecek itfaiye sporcularına da model olacaksınız. İlk öncüler sizlersiniz. İlk adım atan sizlersiniz ve bir ilk olarak tarihe böyle geçecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda varlığımızı göstermemiz gerekiyor. Hep bu adımları atıyoruz. Çünkü bir yerlerde hissedilmezseniz, bir yerlerde kimliğiniz yoksa, adınız okunmuyorsa sizi kimse dikkate almıyor. Mutlaka her yerde 'burada biz varız' dedirtmek zorundayız. ve sizler bunu başardınız. Sizler itfaiye ailesi olarak bizim yüzümüzü hep ak çıkardınız."

"Dünya İstanbul İtfaiyesi'ni izliyor

Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi'nin, yapılan yatırımlarla dünyada önemli bir yere geldiğini belirtti.

Türkiye'nin örnek aldığı ve dünyanın izlediği bir itfaiye teşkilatlarının bulunduğunu kaydeden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimiz zaman dedik ki; 'itfaiye ailemizi genişletelim, büyütelim, güçlü hale getirelim. Öyle bir hale getirelim ki dünyada en önde olan itfaiyelerden bir tanesi olsun.' Bu adımları attık. Ne gerekiyorsa yerine getirdik. Bir söz var; kem aletle kemalat olmaz. Biz de önce araç gereç olmak üzere itfaiyemizin ihtiyaçlarını karşıladık. Bunları yaptık ve başardık. Çok şükür itfaiye ailesi olarak dünyada önemli bir seviyeye geldik. Belki daha eksikler var daha gelişmiş, daha ileri konumda olabiliriz hatta dünyada örnek alınan hale gelmemiz gerekiyor. Dünyanın bizi izlediğini biliyoruz. Türkiye'de örnek alınıyoruz. Çeşitli illerimize eğitimler veriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Topbaş Şampiyon İtfaiyecileri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement