Başkan Turan'dan Borcu Olanlara Uyarı - Son Dakika
Yerel

Başkan Turan'dan Borcu Olanlara Uyarı

Başkan Turan\'dan Borcu Olanlara Uyarı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı İsmail Turan, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren 6552 sayılı kanun (Torba yasa) kapsamında emlak, ilan, reklam, temizlik vergi borçlarının yapılandırma başvurularının 1 Aralık 2014, SSK, Bağ-Kur borçlarının yapılandırma başvurusunun 31 Aralık 2014’de sona ereceğini açıkladı.

16.11.2014 11:40

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı İsmail Turan, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren 6552 sayılı kanun (Torba yasa) kapsamında emlak, ilan, reklam, temizlik vergi borçlarının yapılandırma başvurularının 1 Aralık 2014, SSK, Bağ-Kur borçlarının yapılandırma başvurusunun 31 Aralık 2014'de sona ereceğini açıkladı.

Borcu olan vatandaşlarımızın son güne kalmadan başvurularını yapmaları gerektiğini belirten Başkan Turan, "11 Eylül tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa'dan faydalanarak emlak, ilan, reklam, temizlik vergi borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenlerin 1 Aralık 2014, SSK, Bağ-Kur borçlarının yapılandırılması içinde 31 Aralık 2014, hiç gelir testi yaptırmamış Genel Sağlık Sigortalıları da 31 Mart 2015 tarihine kadar mutlaka Gelir Testi yaptırmaları gerekmektedir. Yapılan gelir testi geçmişe dönük olarak uygulanacak ve ona göre yeniden yapılandırma yapılacaktır. Özellikle vergi borcu olan vatandaşlarımız için farklı taksit ve vade seçenekleri bulunmaktadır. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit 12 ay vade, 9 taksit 18 ay vade, 12 taksit 24 ay vade ve 18 taksit 36 ay vade seçenekleri bulunmaktadır" dedi.

PEŞİN ÖDEMEDE FAİZ YOK

6552 Sayılı kanun (Torba Yasa) ile vergi borcu yapılandırmasından faydalanabilmek için öncelikle borcun kesinleşmiş olması gerektiğini belirten Turan, "Borçların yapılandırılması için vergi dairelerine başvurulabilineceği gibi, Gelir idaresi başkanlığının web sitesinden ve posta yoluyla da yapılabilmektedir. Yapılandırmada peşin ödeme imkanını seçen borçlu mükellefler için başvuranlara ek kat sayı ve faiz uygulanmamaktadır" şeklinde belirtti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Turan'dan Borcu Olanlara Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ibrahim halil demir: Bağkur emkli olcam borcım var olmiyorum banka kıredi verirmi bankaya gitim bilgi alamdım yardıcı olsanız mağduriyetimiz kakar 0 0 Yanıtla

Advertisement