Başkan Türel, Aesob Üyeleriyle Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Türel, Aesob Üyeleriyle Biraraya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Antalya 5 senede 15 sene kaybetti.

17.01.2015 17:40

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın kendisinden önceki 5 senede 15 yıl kaybettiğini, bıraktığı projelerin tamamlanamadığını söyledi.

Türel, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (AESOB) Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda, esnaf temsilcileri ve sivil toplum örgüt üyeleriyle bir araya geldi.

Esnafın sorunlarını ve beklentilerini dinleyen Türel, esnafın en büyük sıkıntılarından birinin AVM'ler olduğunu ifade etti.

Antalya'da yapılan hiçbir AVM'ye izin vermediklerini belirten Türel, 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde Antalya'da kent dışındaki bir alışveriş merkezine izin verdiklerini, kent içindeki hiçbir alışveriş merkezine izin vermediklerini kaydetti. Türel, yapılan tüm büyük alışveriş merkezlerinin kendisinden önce yapımına izin verildiğini dile getirdi.

"Antalya 5 senede 15 sene kaybetti"

Antalya kent merkezine yönelik bir çalışma olan Doğugarajı projesinin kendi dönemlerinde başlatıldığını anlatan Türel, 5 yıl sonra göreve yeniden geldiklerinde projenin yerinde saydığını gördüklerini ifade etti.

Antalya'da kendisinden önceki 5 yılda hiçbir çalışmanın yapılmadığını öne süren Türel, şunları söyledi:

"Antalya 5 senede 15 sene kaybetti. Keşke bu projeler bizim bıraktığımız yerde kalmasaydı. Keşke bir arpa boyu yol alınmış olsaydı. Antalya- Kemer arası deniz otobüslerini çalıştırdık. Fakat  göreve ara verdiğimiz 5 sene boyunca deniz otobüsü teknelerinin Antalya Yat Liman'ında çürümeye terk edildiğini gördük. Türel'in projesini itibarsızlaştırmak için deniz otobüslerinin 45 lira ile yüksek fiyatla çalıştırdılar. Göreve geldiğimiz anda deniz otobüsünün ücretini 45 liradan 10 liraya düşürdük, ful gitti geldi."

AESOB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimçok da Antalya'ya gelen turistlerin şehir merkezinde kalmasını sağlayacak projeler yapılmasını istedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Türel, Aesob Üyeleriyle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement