Başkan Türel, Los Angeles'ta - Son Dakika
Yerel

Başkan Türel, Los Angeles'ta

Başkan Türel, Los Angeles\'ta

Bakan Çelik başkanlığındaki heyetle ABD'ye giden Antalya B. Belediye Başkanı Türel, Los Angeles'ta sinema endüstrisinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

05.11.2014 13:19  Güncelleme: 13:42

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in başkanlığındaki heyetle ABD'ye gitti.

Dünya sinema endüstrisinin önemli merkezlerinden biri olan Hollywood'un da bulunduğu Los Angeles şehrinde sinema endüstrisinin temsilcileriyle bir araya gelecek Türel, Antalya'ya film platoları kazandırmak için temaslarda bulunacak.

Başkan Türel, seyahatine ilişkin yaptığı açıklamada, 52. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için hazırlıklara başladıklarını belirterek, yarışmanın uluslararası bölümü için görüşmeler yapacaklarını bildirdi.

Antalya'yı dünya sinemasının merkezlerinden biri haline getirmek istediklerini ifade eden Türel, ABD'de kostüm bankaları ve film platolarını inceleyeceklerini, film yapımcıları ve sanatçılarla bir araya geleceklerini kaydetti.

Antalya'nın, "Allah'ın bahşettiği güneşin parlaklığı ve açısıyla doğal bir film stüdyosu özelliği taşıdığını" belirten Türel, "Antalya'yı tarihi mekanlarıyla doğa zenginliğiyle yeni film stüdyolarıyla artık dünya tanıyacaktır. Festival sarayımızla film platolarımızla film laboratuvarlarımızla kostüm bankalarımızla maddi ve manevi desteklerimizle yapımcıları ve yönetmenleri sadece festival için değil, film yapmak için Antalya'ya davet edeceğiz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Türel, Los Angeles'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement